Startup Designers
לצפיה באתר
תיאור
Startup Designers זוהי קהילה הנוצרה בינואר 2017 על ידי שיר זלצברג כמקום בו מגוון של מעצבי חווית משתמש יוכלו להיפגש, לדבר וללמוד. בקבוצת הפייסבוק הפעילה של הקהילה עם אלפי החברים, תוכלו למצוא מפגש מיטאפ חודשי עם מרצים מובילים מתחוםחווית המשתמש. באתר, תוכלו למצוא מפגשי עיצוב רלוונטיים בארץ ותוכנית מנטורינג המנוהלת על ידי אינה שטוקמייסטר וכוללת 8 תוכניות שונות הנעשות כולן בהתנדבות.
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
Meet #36
המיטאפ כלל 3 הרצאות של עמרי דביר, צליל שטנדל חיים ולילך נווה: 1. איך לשפר את מערכת היחסים עם המנהל באמצעות חשיבה עיצובית עמרי דביר, Head of Product Design @Fairmatic2. היכרות עם שיטת העבודה של Continuous Discovery צליל שטנדל חיים, Product Design Team Lead @Yotpo3. עיצוב & Machine Learning על קצה המזלג לילך נווה, Product Designer @Booking
Startup Designers
עיצוב ממשקי AI בעולם הקוד - נמרוד אשכנזי
כמו עובד חדש שזקוק להיכרות עם הארגון כדי להפיק תוצרים איכותיים, גם AI זקוק לאונבורדינג והקשרים כדי לפעול באופן מיטבי. בהרצאה נדון בעיצוב ממשקי AI בתחום הקוד, הידוע כ-Developer Experience, ונבחן כיצד להתמודד עם אתגרים בעיצוב במרחב חדש שבו יש מעט מקורות השראה קיימים. כמו כן, נעסוק בשינוי תהליכי עבודה מסורתיים ובהתנגדויות האפשריות לשילוב כלי בינה מלאכותית, למרות הפוטנציאל הרב שהכלים הללו מציעים בשנים האחרונות.
Startup Designers
פאנל מחקר משתמשים ובינה מלאכותית
האם בינה מלאכותית יכולה להחליף גורם אנושי? באילו מקרים נוכל להשתמש בה כדי לייעל ואף לקצר את העבודה שלנו? איך נוכל להשתמש בה בצורה נכונה? על כל השאלות האלו והרבה יותר ידונו חברי הפאנל המדהימים שלנו, מומחים במחקר ובשימוש בבינה מלאכותית: ד״ר אילת סגל, ד״ר אורן שפירא, שירה וינברג הראל, סיגל וינאפל ואורח הכבוד.... כלי בינה מלאכותית בכבודו ובעצמו.
נתחיל בסקירה קצרה של סיגל על הכלים הקיימים בשוק, ואז נעבור לפאנל.
האירוע הזה הוא שיתוף פעולה בין הקהילה שלנו לסדרת המיטאפים "Talking Research".
Startup Designers
The good, the bad, the what if...
:על ההרצאה
אתם עובדים על פיצ’ר מסויים - מאפיינים ומעצבים לקהל היעד, ואז אחרי שאותו פיצ’ר מפותח, פתאום צצות בעיות: מקרי קצה שלא חשבתם עליהם, או במקרה החמור יותר - שימוש לרעה ואף פגיעה במשתמשים שלכם.
האחריות שלנו, המעצבים, היא לחשוב על כל נקודות המפגש של המשתמשים עם הממשק, כל הזמן לשאול ״מה אם?״, ו-״מה עלול לקרות פה?״. אמנם הכוונות שלנו טובות, אבל האם יכול להיות שימוש לרעה במוצר או בפיצ’ר שאנחנו אחראים עליו?
בהרצאה אשתף את התובנות שלי על מוצרים שונים, נבחן איך כשעסקים בונים מוצרים שהם מנותקים מא.נשים וממצבים בחיים זה עלול להוביל למטרה ההפוכה אליה כיוונו ולפגוע במשתמשים שלנו. לעיתים די בחומרה. :על המרצה
תכירו את אלינור משען סלומון.
סניור דיזיינר במיקרוסופט בצוות Power BI, מרצה בנטקראפט ומנהלת את קהילת הנשים “Stand Tall & Speak Up” שמטרתה לעזור לנשים להתגבר על פחד קהל ולהעלות את הערך העצמי שלהן.
פעילה בקהילות העיצוב השונות, ואף ניהלה בעבר את כל תחום העיצוב במשרד המשפטים.
מרצה בנושאי AI, מגדר וסטוריטלינג.
Startup Designers
טיפים וטריקים לצליחת תהליך ראיונות עבודה
אחד הנושאים הכי מדוברים בקהילה הוא תהליכי גיוס וקבלה לעבודה. אז הבאנו את יאיר רונן ממיקרוסופט לתת לכם סריקה על התהליך גיוס שהוא מעביר ובעיקר הרבה טיפים איך להתכונן לתהליך ואיך לצלוח אותו. הכירו את יאיר:
מנהל צוותי עיצוב וחווית משתמש במיקרוסופט ומרצה בשנקר.
במיקרוסופט אני מנהל צוותים מולטי-דיסיפלינרים של מעצבים, חוקרים וכותבי תוכן.
הצוות שלי אחראי על חווית המשתמש של מוצרים מפלטפורמת הענן של מיקרוסופט (אז׳ור).
בשנקר אני מרצה לעיצוב מוצרים דיגיטליים במחלקה לתקשורת חזותית.
״״בהרצאה אשתף מנסיוני כיצד נראה תהליך ראיונות עבודה, מה תוכלו לעשות במהלכו ולפניו על מנת להגיע אליו מוכנים יותר ודגשים ספציפיים לכל שלב״
Startup Designers
Meet #35
בואו נדבר קצת על אותנטיות, מתי הייתה הפעם האחרונה שערערתם על מוסכמות והרגלים?
?ואם כבר בחרתם לערער, איך אתם מבטיחים קרקע כמה שיותר יציבה לפיתרון שלכם
ואיך בכלל עושים סדר בחוויות משתמש עמוסות פרטים?
על כל אלו נשוחח במיטאפ הקרוב, אתם לא רוצים לפספס את זה! לאן נעלמה האותנטיות? בקי ברי
בואו נתחיל לערער על הרגלים ומוסכמות שרכשנו בדרך. נדבר על רשתות חברתיות, צילום ופודקאסט. נלמד איך רשתות חברתיות השפיעו על התוכן שאנחנו מייצרים ולמה שום דבר כבר לא מרגיש אותנטי. נכיר סוג אחר של יוצרי תוכן שיוצרים בצורה קצת שונה ומחזירים את האותנטיות שחסרה לנו היום. אל תרוצו להיי פידליטי - דניאל ברש
כמעצבים, כשאנחנו נדרשים לעצב חוויה, יש לנו נטייה לקפוץ משלב הבנת הבעיה הישר לתוכנות העיצוב כדי לקצר תהליכים. ואז, כשאנחנו נתקעים הרבה יותר קשה לנו לחזור אחורה. בזבזנו זמן בהזזת פיקסלים ולא השקענו מספיק מחשבה במוצר ובסיפור. בהרצאה אציג לכם את הפריימוורק שבו אני משתמש כשאני ניגש לעצב חוויה. הוא עוזר לי לבנות יסודות למוצר טוב ומדויק יותר, וכשאני מגיע לשלב העיצוב היי-פידליטי 80% מהעבודה כבר נעשתה. למצוא מחט בערימת שחת - איך לעשות סדר בחוויות משתמש עמוסות פרטים - שיר זלצברג
חוויות משתמש של מערכות מורכבות, כוללות המון פרטים ופיצ׳רים שזמינים למגוון רחב של משתמשים. התוצאה היא הרבה פעמים סביבה קשה לניווט ותפעול. בהרצאה הקרובה, אחלוק כיצד ניגשנו לפרוייקט חדש בסיילספורס מתוך כוונה תחילה של הורדת עומס והנגשת החוויה לקהל יעד משתנה, ובאיזה שיטות השתמשנו על מנת לאפשר את זה
Startup Designers
Meet #33
צמיחה מהירה בחברה מביאה איתה אתגרים רבים, חלקם ניהוליים, עסקיים ועיצוביים.כיצד ניתן לקדם תעדוף שיוביל לשיפור בעיצוב חווית המשתמש למרות אותם אתגרים? ואיך מעצבים יכולים להבטיח השפעה מירבית על הארגון כולו בעזרת הגדרת תרבות עיצוב בשלב מוקדם.בואו לשמוע על האתגרים שחוות חברות בצמיחה מהירה ומהן הן דרכי ההתמודדות הנכונות שיבטיחו את ההצלחה שלהן. כיצד להוביל שינוי עיצובי תוך כדי צמיחה מהירה - עידן יניב עיצוב חווית משתמש פשוטה ויעילה היא קריטית להשגת יעדים עסקיים. אבל התעדוף של משאבים לעיצוב כחלק מה Roadmap מהווים פעמים רבות אתגר עבור חברה בקצב גדילה מהיר כאשר יש מגוון רחב של צרכים ושיקולים. כיצד ניתן לקדם תעדוף שיוביל לשיפור בעיצוב חווית המשתמש? בהרצאה אציג דרכי פעולה שעוזרות לחבר את המטרות העיצוביות למטרות העסקיות ואילו טקטיקות יכולות להניע לשינוי עיצובי במוצר שלכםכאבי גדילה - התמודדות עם צמיחה מהירה - ד״ר טלי לביאחברות שנמצאות בתהליך צמיחה מהיר נדרשות לעשות התאמות בכדי להמשיך להצליח ולגדול. בהרצאה אציג אתגרים ניהוליים, עסקיים ועיצוביים הנובעים מגדילה מהירה של החברה, אחלוק רעיונות וכיוונים להתמודד עם האתגרים ואפרט את ההזדמנויות הטמונות בעבודה בסביבה כזו.לעצב תרבות עיצוב - עמרי דבירתרבות, ותרבות עיצוב במיוחד, היא דבר שכולנו מרגישים, אך קשה להגדיר בצורה מדוייקת. לעיתים נראה שתרבות עיצוב היא מעין כוח מסתורי שנרקם מעצמו, שילוב אנרגיות מיסטי של כל חברי הצוות. אך תרבות, כמו כל פרוייקט עיצובי, בנוי מרצף של החלטות שנועדו לפתור בעיה אנושית. בין אם מדובר בצוות של מעצב.ת יחיד.ה, ובין אם צוות של עשרות מעצבים - הגדרת תרבות עיצוב בשלב מוקדם יכולה לעזור לבנות מוצרים טובים יותר, ולהעניק למעצבים בצוות יכולת השפעה אסטרטגית על הארגון כולו.
Startup Designers
Meet #32
בין אם אתם עובדים בחברה גדולה או קטנה, האירוע הבא של הקהילה הוא לגמרי בשבילכם!
במיטאפ תשמעו 3 הרצאות מרתקות על עיצוב מונחה מגדר, חוויית משתמש והתפר בין פרודקט לעיצוב.
Infinite ways to grow - שרון אדלר
מנהלת מוצר, מעצבת חוויית משתמש, וכלכלנית נכנסות לחדר ישיבות. נשמע כמו התחלה של... משחק? כאשר יוצרים משחק, ישנה חשיבות גדולה לכל אחד מבעלי התפקידים שמביאים איתם זווית ראייה, ניסיון וכישרון מגוונים. אך מה קורה כאשר אדם אחד ממלא שני תפקידים? בהרצאה תוכלו לקבל נקודת מבט ייחודית ואינסייטס מעניינים על היותי מנהלת מוצר וגם מעצבת חוויית משתמש.
Assume nothing, question everything - כרמל ארד
גם אם נראה לפעמים שהבעיה שאותה אנחנו צריכים לפתור כמעצבים מובנית מאליה, בהרבה מקרים משהו פשוט לא מסתדר. בהרצאה אסקור איך לזהות מקרים בהם אנחנו כמעצבים צריכים להגדיר מחדש את הבעיה אותה אנחנו באים לפתור, ואיזה כלים עומדים לרשותינו כדי להצליח לעשות את זה בצורה טובה ומקיפה, שתוביל לפתרון שיצור אימפקט אמיתי על המשתמשים שלנו ועל המוצר.
Gender-Inclusive Design - סטפני פרייגר
As digital solution designers we have the ability to influence digital experiences by including those who often suffer from exclusion in many aspects of their lives. By applying inclusive design methodologies, we can ensure that the experiences we create are equally engaging, useful and effective for ALL users, eliminating chances for discrimination based on gender. The path towards equality begins with empathy!
Startup Designers
Product design process: from 0 to hero
אדם מנהל את עיצוב הפרודקט במחלקה שלו בטאבולה מזה שנתיים. במשך הזמן הוא שיפר את חווית המשתמש במוצר, הוכיח ביצועים אפקטיביים, הצדיק השקעה בתחום
מול ההנהלה והפרודקט והפך את חווית המשתמש לחלק מהתרבות הארגונית בחברה.
אבל איך זה התחיל לפני כשנתיים כאשר הצטרף לחברה כמעצב הפרודקט הראשון
והיחיד במחלקה? בהרצאה אדם ישתף באתגרים שעמדו בפניו בתהליך בניית התחום ויחלוק את תהליכי הפרודקט שנקבעו במקביל לגיוס פרטנרים והגדרת מדדי הצלחה.
Startup Designers
Startup Designers #31-Leading independent initiatives
המיטאפ כלל 3 הרצאות של רז כהן ודור בן שמעון, עידו זייפמן חיים ובן בנחורין: 1. Penta - נקודות משמעותיות ביצירה ופיתוח הדיזיין סיסטם בפייבר - רז כהן ודור בן שמעון.
2. למה להיות שכיר ועצמאי אם אפשר גם וגם - גרסת 2.0 - עידו זייפמן. 3. ,NFTקוד, אומנות ועוד - בן בנחורין
Startup Designers
העתיד של האינטרקצייה בעולם הפיזי, במטאוורס, במחקר מוח
העתיד של האינטראקציה בעולם הפיזי, במטאוורס, במחקר מוחב20 השנים האחרונות תחום עיצוב חווית המשתמש שינה את עולם הטכנולוגיה ממערכות הפעלה ותוכנות מגושמות לממשקים ומוצרים יעילים מהנים ואינטואיטיביים. מה העתיד של התחום? מה תחום עיצוב חווית המשתמש יעשה לאינטראקציה במטאוורס? כיצד מחקר מוח ישפיע על אינטראקציות חדשניות? וכיצד נעצב אינטראקציות עם רובוטים ומכונות אוטונומיות? הצטרפו אל ד"ר אורן צוקרמן, פרופ' דורון פרידמן, ופרופ' אמיר עמדי לשיחה מרתקת על העתיד של עיצוב אינטראקציות חדשניות.לא מכירים את המרצים עדיין? תכירו עכשיו!:ד"ר אורן צוקרמן, ראש תוכנית תואר שני באוניברסיטת רייכמן וחוקר אינטראקציות עם ממשקים מוחשיים כגון רובוטים חברתיים, מכונות אוטונומיות, וחומרים אינטראקטיביים כגון טקסטיל חכם.פרופ' דורון פרידמן, ראש המעבדה למציאות מתקדמת באוניברסיטת רייכמן, חוקר אינטראקציה במציאות רבודה ומדומה (מטאוורס), ומפתח טכנולוגיות בתחום אינטראקציה בין אדם לאינטליגנציה מלאכותית.פרופ' אמיר עמדי, ראש המכון לחקר מוח, קוגניציה וטכנולוגיה באוניברסיטת רייכמן. מחלוצי המחקר הרב חושי, מוביל פיתוח טכנולוגיות מוח כגון מכשירי התמרה חושית (לראות בעזרת צלילים, לשמוע בעזרת מישוש), חוקר את היחס בין הטבע (גנים) לסביבה בעיצוב פעילות המוח והתפתחותו
Startup Designers
A session about Pablo’s latest work, including Blush, Robotos and Bueno
Three years ago we hosted Pablo in our community for the first time for one of the best meetups we've ever had. Lucky for us, what started as a very enthusiastic fan request has evolved into one of our community's best traditions and I'm honored to share Pablo will join us for a virtual webinar for the third time!
This year we'll have a session about Pablo’s latest work, including Blush, Robotos and Bueno.
Startup Designers
(Re)Design Your Life: how design thinking can help wellbeing and positivity
Join us for a Q&A session with Dr. Steven MacGregor to learn about how we can leverage our design tools to lead and live a better, healthier life.
Get to know Steven:
Steven grew up in Motherwell, a former industrial heartland in the West of Scotland. Pursuing a PhD in Glasgow that took him to Stanford and Carnegie-Mellon, followed by teaching at IESE in Barcelona, IMD in Lausanne, and CEIBS in Shanghai, he has helped improve the health and wellbeing of more than 20,000 people worldwide through his Sustaining Executive Performance program. He founded The LAB in 2007 and has led consulting and leadership development engagements with clients including McKinsey, Salesforce, and Santander.
An Honorary Professor of Health and Wellbeing at the Glasgow School of Art, he is the author or lead co-author of 6 books, notably Sustaining Executive Performance (Pearson 2015) and Chief Wellbeing Officer (LID 2018).
A former international-level duathlete currently racing for FC Barcelona, he has trained with Olympic athletes, Tour de France cyclists, and Ironman champions, and can be found on a frequent basis running up and down the mountain overlooking the city.
Startup Designers
סדנה לפתרון בעיות
כאנשי חווית משתמש אנחנו הרבה פעמים צריכים להתמודד עם מורכבויות מהמון כיוונים שונים. בין אם זה הפרודקט, הפיתוח, הקופירייטרים, המרקטינג, ועוד.
אז איך נוכל לעשות את זה בצורה יעילה יותר ומהירה יותר? בדיוק בשביל זה החברים מרד אינטראקטיב באים לעשות לנו סדנה לפתרון בעיות! על הסדנה:
בסדנה תורגלו פתרון בעיות וקבלת החלטות בדרך אפקטיבית ומהירה, תוך כדי יצירת מיקוד ומטרה משותפת לצוות, בלי דיונים אינסופיים ובלי לשנות את התהליכים הקיימים - כך שתוכלו ליישם את הכלים כבר למחרת בבוקר בעבודה שלכם.
Startup Designers
How design drives strategy at Intuit
At Intuit, design drives product strategy at scale. Our processes, resources, and company culture all encourage design teams to get very close to customers, deeply understand the nature of the design problem, and partner with business leaders to bring the right experiences to market. In this presentation, we’ll share stories of where this design-driven DNA came from and how it has come to life in the past three years.
Startup Designers
Meet #28
לעצב קריירה - עמרי דביר
מזל טוב, אתם עובדים בעיצוב! אז… מה עכשיו? כולנו רוצים להתפתח מקצועית, לגדול, ללמוד, ואולי אפילו להרוויח קצת יותר כסף מאשר הרווחנו שנה שעברה. כל צעד ופעולה שאנחנו לוקחים מקדם אותנו קצת - אבל איך מתרגמים את כל הצעדים הקטנים האלו לקריירה? איך לוקחים שליטה על קריירת העיצוב שלנו ופועלים באופן מכוון בכדי להשיג
את המטרות שלנו? איך בכלל קובעים מטרות קריירה??
בהרצאה אני אחלוק צעדים פרקטיים, פשוטים וברורים שכל מעצב.ת יכול.ה להטמיע כבר מחר בכדי לנהל ולפתח קריירת עיצוב - בין אם אתם בתחילת הקריירה או שנים של ניסיון. עיצוב ממשקים מקצועיים - תמר שולץ
בעבודה השוטפת שלנו אנחנו עובדים עם הרבה אנשי מקצוע, ובאופן טבעי יש חפיפה בין חלק מתחומי האחריות, או מנגד, ניתוק לא רצוי.
בהרצאה נתמקד בממשק שבין מעצבים למנהלי מוצר, נסקור מה תחומי האחריות של מנהלי מוצר ואיפה ההזדמניות לשיתוף פעולה, נדבר על כלים שיכולים לעזור לשתף פעולה באופן פורה, ואיך ניתן למפות ולעצב מחדש את ממשקי עבודה שלנו כך שנגיע לתוצרים טובים יותר וסביבת עבודה חיובית ומספקת. Candidate journey: From studies to contract - עדן שופן
תהליכי גיוס משתנים מחברה לחברה, ולמרות שיש שלבים בסיסיים שחוזרים על עצמם, בסופו של דבר מדובר על חוויה אינדיבדואלית ומשתנה של כל אחד ואחת. זה יכול להיות קצר, ארוך, מאתגר או מלא במזל.
בשנים האחרונות ליוויתי עשרות מעצבים בדרך למציאת עבודה וגיליתי שאין מתכון אחד להצלחה ושום דבר הוא לא שחור או לבן, אבל כן יש ידע קולקטיבי שיכול לעזור לנו. בהרצאה נדבר על השאלות והתובנות הכי שכיחות שאספתי לאורך הדרך ואיך הם יוכלו להקל על תהליך מציאת העבודה.
Startup Designers
Meet #27
איך בנינו צוות עיצוב (או: ככה עמתי בגבורה באתגרים של ארגון שגדל וגדל וגדל) - יוני לרנר
תארו לכן שאתן מתחילות לעבוד במקום חדש, ששונה לגמרי מכל מקום
אחר שהייתן בו קודם לכן. לתוך זה, תוסיפו שינויים מבניים בארגון, צוות Design שגדל בצורה אקספוננציאלית, הכרזות מטלטלות של Apple, שלושה סגרים
ושנה עבודה מהבית. זו הייתה השנה שלי.
בהרצאה אדבר על השינויים והתהליכים שקידמנו בשנה האחרונה ב-AppsFlyer למרות כל האתגרים שהיא טמנה בחובה. אספר איך בנינו מחדש את תהליכי העבודה שלנו, איך הגדרנו את תחומי האחריות ואיך מיצבנו את צוות ה-Design בתור החברה. Until 120? How to get older adults to use your products - ד״ר מיכל הלפרין בן צבי
כשליש מהאיקומרס מתבצע ע"י אנשים מעל גיל 65. מיהם אותם משתמשים מבוגרים? למה למרות הרצון הטוב, כמחצית מהם לא מצליחים לעשות שימוש אופטימאלי במוצרים דיגיטליים? על מה חשוב לשים דגש בתהליכי הפיתוח של המוצר אם אנחנו לא רוצים לפספס אותם?
בהרצאה נרחיב על קבוצת הגיל המורכבת והמרתקת הזאת, על האתגרים השונים שהיא חווה במרחב הדיגיטלי ונציג מספר קווים מנחים להתאמת הממשק. מי מפחד.ת מקוד - יהודית אשר
תמיד קוד היה נראה לי כמו משהו גדול ומפחיד עם טקסטים וסימנים מוזרים.
אבל היה צריך רק רגע אחד, בשביל לגרום לי לפתוח את הראש ולהתחיל לכתוב קוד.
בהתחלה התרגשתי רק מעצם זה שאני מצליחה לכתוב קוד, במבט לאחור אני מבינה כמה שהידע הזה הקפיץ אותי כמעצבת.
בהרצאה נבין למה הנטייה הטבעית שלנו היא לפחד מקוד, איך אפשר להתמודד עם הפחד ואיך הקוד יכול לעזור לנו להיות מעצבים טובים יותר..
Startup Designers
Let The Children Play: How we changed our product with UX research & Data
אפליקציית SimplyPiano שעוצבה עבור מבוגרים שרוצים ללמוד לנגן בפסנתר חווה בשנים האחרונות גידול משמעותי של מליוני משתמשים ברחבי העולם.
הגדילה המשמעותית הביאה עימה גם אתגר: קהל היעד שלנו התרחב והשתנה, וחלק משמעותי מסך המשתמשים החדשים שלנו היו....ילדים!
וילדים זה (לא רק) שמחה. הצרכים, הקשיים הפדגוגיים והרגלי השימוש שלהם שונים מאוד מקהל היעד המקורי אליו תוכננה האפליקציה.
מה עושים עכשיו?
בהרצאה זו נשתף אתכם בקייס סטאדי ובמסע המוצרי שעברנו:
החל משלבי איסוף הנתונים והמחקר הכמותי, הראיונות עם הילדים והוריהם, מבדקי השמישות ולבסוף - הפתרונות, ההצלחות וגם הכשלונות- בדרך להתאים מוצר קיים לקהל יעד חדש: ילדים. הכירו את הדוברת - תמי וויס!
נעים להכיר - תמי מעצבת מוצר בג׳ויטיונס, ומובילה את תחום חוויית המשתמש בצוות המוניטיזציה של אפליקציית סימפליפיאנו.
כיום מתעסקת במחקר חווית משתמש ובהתאמת הפדגוגיה וחוויית הלמידה של סימפליפיאנו (אפליקציה ללימוד פסנתר) לילדים.
בזמני הפנוי מגדלת 4 ילדים וכלב, חובבת אירוויזיון מושבעת ותומכת נלהבת של גרדיאנטים.
Startup Designers
שלושת הסודות (הגלויים) של מאפייניי חווית משתמש מדהימים
נדבר על שלושה כלים פשוטים וזמינים שיאפשרו לכם לתפוס מעמד של מומחים בארגון שלכם ולהוביל תהליכים. בונוס: יש אפשרות ששימוש בכלים האלו ימתן תסכולים ויזרז את זמן העבודה. יניב מיכאלי:
Head of UX, AT&T Israel R&D Center
מוביל ומנהל קבוצות וצוותים בתחום חווית המשתמש יותר מ 20 שנה (הרבה לפני שקראו לזה כך). לאורך השנים, עבד עם סטארט-אפים, מותגים מסחריים, בתי תוכנה, משרדי ממשלה, בנקים וחברות תקשורת. הוביל את תהליכי האפיון והעיצוב למספר רב של מוצרים חדשניים ומובילי-שוק בתחומי הרובוטיקה, ממשקים קוליים וחזותיים, ומגוון יישומים מסחריים, מערכות מורכבות ואתרים.
יניב מאמין שהתפקיד שלו, כמנהל חווית משתמש הוא לא רק לייצר ממשק וחוויה טובים, אלא להנחות את הצוות כולו בתהליך המחקר, התכנון והפיתוח.
Startup Designers
אהבה ממבט שני - איך גרמנו ליוזרים שלנו להתאהב במוצר מחדש
קרה לכם פעם שהרגשתם שהמוצר בחברה שלכם יכול להיות בנוי טוב יותר, או בעצם חייב להיות בנוי טוב יותר? שרציתם להוסיף איזה פיצ’ר או לשנות את החווית משתמש?
אז אתם בטח זוכרים את האתגרים בדרך. ואת הדילמות.
אנחנו, בזומאינפו, עברנו תהליך שידרוג לאחד המוצרים שלנו והתמודדנו עם השאלות האלו בדיוק:
איך בונים מחדש מוצר שכבר יש לו משתמשים?
איך משדרגים ומחדשים בממשק קיים בלי לפגוע בשימושיות?
איך מציגים מידע רלוונטי נוסף ויוצרים סביבו אמון?
בהרצאה נדבר על תהליך המחקר, על חשיבות הבנת הפלואו של היוזר, דילמות מבית ומחוץ, ובאיזון העדין של הוספת מידע מצד אחד ושמירה על פשטות מצד שני. נציג את האתגרים שהתמודדנו איתם ונראה איך פתרנו אותם. הכירו את המרצה:
בתאל ליבוביץ היא מאפיינת חווית משתמש עם התמחות בעיצוב ממשקים.
עם ניסיון של מעל 7 שנים, בתאל הגיעה לזומאינפו לאחר תפקידים שונים בחברות דוגמת פנגו ומשרד החוץ. במקביל לעבודתה כשכירה הייתה עצמאית והובילה פרויקטים עיצוביים מול חברות פרטיות וציבוריות כאחד.
כיום בתאל לוקחת חלק בצוות האפיון של פלטפורמת זומאינפו המסייעת לחברות המובילות בשוק העולמי לאתר לקוחות פוטנציאלים בצורה מדויקת ולהגדיל את מחזור המכירות שלהם. העשייה שלה ותהליכי האפיון שהיא מובילה משפיעים ישירות על מעל ל- 120 אלף משתמשים חודשיים בהם וריזון, גוגל, אמאזון, ועוד.
בתאל בעלת תואר ראשון בתקשורת חזותית ותואר שני M.A בטכנולוגיות מידע.
את המחקר שלה היא הקדישה לתחומי המידע הויזואלי ומידת ההשפעה וההטיה שלהם על התנהגות צרכנים.
Startup Designers
JTBD מה בסך הכל המשתמשים שלנו צריכים?
בעידן של שפע צרכני ובתקופה של היצע בלתי מוגבל של מוצרים ושירותים, יזמים, מקבלי החלטות ואנשי מקצוע בתחום עסוקים בלמצוא כלים ותובנות שיעזרו להם לקבל את ההחלטות הנכונות: מה אנחנו מציעים לעולם? עם איזה פיצ׳רים לצאת לדרך?
מי באמת המתחרים שלנו ואיזה צורך אנחנו ממלאים?
:בתנאים האלו, זה לא מפתיע שהתיאוריה הותיקה של
JTBD (Jobs to be done)
הפכה בשנים האחרונות להיות רלוונטית יותר מתמיד
.במרכז הכלי עומד איך לא, המשתמש והכוחות המניעים אותו לקבל החלטות. הרי כשקצת חושבים על זה, אנשים לא באמת קונים לקסוס רק כדי להגיע ממקום למקום.
במפגש הפעם, נדבר על על חדשנות על הפרקטיקה מאחורי התיאוריה, מה עומד מאחוריה ואיך לשאול את השאלות נכונות כדי לקבל תשובות מועילות. נעים להכיר - צחי דינר
מעצב, אמן, יזם וראש המחלקה לעיצוב ותקשורת חזותית במכון הטכנולוגי.
מלווה פרוייקטים דיגיטליים מהימים שהמציאו את הדפדפן ואת סיומת הדוטקום. היה בעלים ושותף של מספר חברות עיצוב בארץ ובחו״ל. ועיצב וניהל קריאטיבית עשרות רבות של פרוייקטים. בנוסף להרצאות ואקדמיה גם עובד ומלווה יזמים וגופים גדולים בתכנון ואסטרטגיה של מוצרים ושירותים דיגיטליים. מנטור בגוגל קמפוס ולא משועמם לרגע.
בעל תואר שני בפילוסופיה ותרבות דיגטלית, בוגר התכנית של חדשנות אסטרטגית בהרווארד ולא מפסיק ליצור,להסתקרן וללמוד עוד על העולם.
Startup Designers
עיצוב טוב למוצר אבל רע למשתמש - תובנות מתחום אתיקה של חווית
תחום האתיקה של עיצוב חווית משתמש מתפתח במהירות לאור השימוש הלא ראוי שנעשה
באפיון טכנולוגיות וממשקים המנצלים חולשות אנושיות למטרות הגדלת מדדי שימוש במוצר. ההשפעה העמוקה והרחבה שיש לעיצוב מוצר על התנהגות המשתמש, מצבו הרגשי והפעולות שהוא בוחר לעשות, מחייבת אותנו לדיון והגדרת כללי אתיקה ברורים כדי להחזיר לתחום את המודעות לערכים מובילים ובעיקר לשאול את עצמנו - איך אנחנו רוצים לחיות. במפגש זה נתמקד באספקטים תיאורטיים ופרקטיים בתחום אתיקה של חווית משתמש, נבחן מתי עיצוב טוב למוצר הופך לעיצוב רע למשתמש, ונכיר את החוקרים המובילים בתחום. עוד על נועה:
ד"ר נועה מורג היא המנהלת השותפה של המעבדה לחדשנות במדיה (miLAB)
בבית ספר סמי עופר לתקשורת בבינתחומי הרצליה, ומובילה את המחקרים העוסקים בהיבטים החברתיים והאתיים של הטכנולוגיות.
לאחר סיום התואר השני בעיצוב אינטראקציה בתכנית ITP ב-NYU,
נועה עבדה בתעשייה ביצירת תכנים אינטראקטיביים, כולל פיתוח משחקים ותכנים אינטראקטיביים מקוריים עבור HBO ובהמשך עבור ערוץ הילדים ולוגי בישראל.
נועה סיימה את הדוקטורט שלה בנושא תנועת המייקרים בישראל באוניברסיטת בר-אילן בתכנית ללימודי מדע וטכנולוגיה.
Startup Designers
Level up your Design Career with Personal Branding
In this talk, I will be sharing practical tips and insights on how to craft and establish your online presence as a product designer. I will be sharing all the lessons I've learned, what mistakes to avoid and how you too, can build an authentic personal brand! About Miriam:
Miriam Isaac is a 35-year-old UX Designer, residing in Israel. Originally born in Manchester England, Miriam had dreams of being a fashion designer and was on her way to the prestigious Central St Martins. However, with a change of location and lifestyle, Miriam found herself studying graphic and web design in Jerusalem and has been designing for the web ever since.
When she isn't busy solving UX problems, she spends her time with her 4 children, listening to one too many true crime podcasts, and ordering overpriced stationery.
Startup Designers
עיצוב מכליל: איך נעצב מוצרים שיתאימו לכמה שיותר אנשים?
המושג "עיצוב מכליל" - "Inclusive design"נשמע יותר ויותר בעולם העיצוב.זהו עיצוב שלוקח בחשבון כמה שיותר אנשים, כולל אלה שיש להם יכולות שונות כמו אנשים מבוגרים ואנשים עם מוגבלות, ולבסוף מוביל למוצר שטוב יותר לכולנו. בזכות העיצוב המכליל יותר אנשים יוכלו להשתמש במוצרים שלנו, ולא נשאיר אנשים מאחור.בהרצאה זו אדבר על החיבור בין נגישות לעיצוב מכליל וחווית משתמש, ועל עקרונות העבודה של עיצוב מכליל. אראה מגמות עולמיות בתחום (גם של החברות המובילות), תוך מתן דוגמאות של מוצרים פיזיים ודיגיטליים, ונבין למה עיצוב מכליל טוב לחברה בה אנו חיים וגם לעסק שלנו.הכירו את הדוברת!נעה ניצן - מנהלת המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא מתמחה בתחום של טכנולוגיה מסייעת, עוסקת בעיצוב חווית משתמש ובהכשרתה בעלת תואר ראשון ושני בריפוי בעיסוק ובוגרת קורס עיצוב חווית משתמש.
Startup Designers
Audio killed the video star Adding audio to your customer journeys
בשקט בשקט, בזמן שאנחנו מקשיבים בכיף שלנו לפודקאסטים, עולם האודיו מוביל את המהפיכה הדיגיטלית החמישית.
כולנו מאזינים לפודקאסטים ומכירים את סירי והעוזרות הקוליות, אבל מפספסים אוקיינוס כחול שנמצא מתחת לאף שלנו –
שילוב של אודיו בעולמות השיווק, חוויית המשתמש ומסעות הלקוחות שלנו.
למה אחרי התמחות באפיון ממשקי משתמש ויזואליים וקרוב ל-200 פרויקטי אפיון ממשקי משתמש בחרתי לעשות שינוי כיוון ולהוביל מיזם עצמאי שעוסק דווקא באודיו?
למה הגיע הזמן שמעצבים ומאפייני ממשקי משתמש יוסיפו את עולם האודיו לרשימת הכלים שהם משתמשים בהם?
מה ההזדמנות שאודיו מביא, איך נכון להתייחס לאודיו ואיך משלבים אותו בצורה בציר הזמן של הלקוחות שלכם? עוד על טל - הדובר שלנו!
מבכירי ומובילי תחום חוויית המשתמש בישראל, מחבר הספר ״חוויית המשתמש״,
זוכה פרס ה-UX Award הבינלאומי, מוביל מסלול ההסמכה למאפייני חוויית משתמש UXV ומנכ״ל ומקים Summurai –
שעוזרת לאנשים עסוקים לדעת יותר בפחות מאמץ.
Startup Designers
איך להשיג פרוייקטים שווים באמצעות תוכן בלבד
אם לפני 20 שנה היינו צריכים תקציב של 200 אלף דולר כדי לשים את המודעות לשירותים שלנו באמצעות רדיו או טלוויזיה, אז היום הרשתות החברתיות מאפשרות לכל אדם בעולם לשתף תכנים בחינם, המייצרים תנועה עבור המוצרים והשירותים שלהם.בין אם אתם פרילאנסרים שמחפשים פרוייקטים, מעצבים שמחפשים את הצוות מוצר הבא לעבוד בו או מובילי עיצוב בחברה נחשבת שמעוניינים לגייס את המעצבים האיכותיים ביותר, ההרצאה הבאה היא בשבילכם!בסשן הבא נלמד:תולדות המהפכה הטכנולוגית הרביעית ועידן יצרני התוכןמה זה אומר עבורנו כמעצבי חווית משתמש ויצרני תוכן לעתידמה משמעות המילה תוכןטיפים פרקטים ליצירת תוכן עבור מעצביםאיך לעשות מונטיזציה באמצעות אסטרטגיית תוכןהכירו את הדובר:יובל קשטכר הוא מעצב שאוהב לכתוב וכותב שאוהב לעצב.מייסד חברת UX Writing Hubשאחראית על הכשרות בתחומי העיצוב והכתיבה.עשה בעבר סדנאות אסטרטגיית תוכן למעצבים מחברות כמו מאנדיי, כותבי התוכן של ממשלת נורווגיה ותלמידי בית הספר לעיצוב חווית משתמש של בצלאל.
Startup Designers
How to rock LinkedIn without being an influencer
לינקדין יכול להרגיש קצת מלחיץ: לכתוב את הסיכום והכותרת הנכונים, להתחבר עם לפחות 500 קונקשיינים, וליצור תוכן. כולם אומרים שכדאי להתחיל ליצור תוכן…אבל אפשר גם להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת - כי לא חייבים להיות אינפלואנסר בלינקדין כדי לצלוח את הפלטפרומה.בהרצאה שירה, פרפקציוניסטית לשעבר, תסביר מה חשוב, איך בונים פרופיל לינקדין חזק, ואיך משתמשים בו ככלי לחיפוש עבודה נכון. היא גם תדבר על איך היא יצרה קשרים עם אנשים בחברות כמו מאנדיי, שופיפיי, אינטל, וולט, ועוד - וגם הגיעה לתפקיד בחווית משתמש שבכלל לא פורסם - וכל זה בלי ליצור תוכן בלינקדין בכלל.עוד על שירה:ישראלית-קנדית שמביאה את המאה 21 לבי”ס הבינלאומי באוניברסיטת ת”א דרך הטמעת מערכות טכנולוגיות. כשהיא לא משפרת תהליכים ארגוניים, היא עוזרת למעצבי חווית משתמש עם מיתוג אישי וניהול קריירה אסטרטגים ועובדת ב:UX Writing Hub.אוהבת את המשפחה והחברים, להאזין לפודקסטים תוך כדי הליכות, שוקולד מריר עם מלח, וחקירות עמוקות על אפליקציות שעוזרות ליעל משימות.
Startup Designers
מעצבים את פיפוש
הנה רעיון רווחי: משחק הרפתקאות הומוריסטי בעברית!
עם תקציב נמוך וציפיות גבוהות צוות פיפוש יצא לפתח משחק פוינט אנד קליק דור אחד מאוחר מדי ועוד בעברית.
אלעד טבקוב, מנהל הצוות, ידבר על האתגרים בעיצוב משחק המשך לתופעת קאלט משנות ה90 מול סטנדרטים מודרניים.
תכירו את אלעד:
אלעד טבקוב, 28, מקים ומנהל צוות פיפוש - מתעסק בעיצוב משחק (גיימינג דיזיין), הפקה, בימוי, שיווק וניהול צוותי הקריאייטיב, פיתוח וארט.
לפני כן מייסד שותף של "גרפיקה חברתית" שנתנה שירותי מיתוג, שיווק ועיצוב לעמותות וארגונים חברתיים.
Startup Designers
איך להטמיע מחקר חווית משתמש בארגון
איך להטמיע מחקר חווית משתמש בארגון?
מחקר חווית משתמש צובר תאוצה והופך לחלק אינטגרלי בארגונים רבים. אבל הוא לא קיים בכל ארגון.
בהרצאה הנ״ל טניה, חוקרת חווית משתמש בסקצ׳, תסביר איך להטמיע מחקר חווית משתמש בארגון, איך לעבוד לצד הסטייהקהולדרים ואיך לעלות את מודעות למחקר ולהפוך אותו לחלק אינטגרלי של בניית מוצר. הכירו את טניה!
טניה היא חוקרת חווית משתמש בסקצ׳ עם רקע של עצוב חווית משתמש וניהול צוות עיצוב. טניה הקימה מחלקת המחקר חווית משתמש בסקצ׳ ויש לה ניסיון רב בהקמת מחלקות בתחום חווית המשתמש בעבר.
Startup Designers
פורטפוליו זה לא הכל - איך לשווק את עצמנו בתור מעצבים (מבלי שאף אחד ירגיש)
היום, שהשוק מוצף במעצבים שמחפשים עבודה, יותר מתמיד אנחנו חייבים לדעת איך לשווק את עצמנו.פורטפוליו טוב - זה כבר לא מספיק, וגם ניסיון שתפס תפקיד מאוד משמעותי בגיוסים, לאט לאט מאבד מהערך שלו.אז מה אנחנו בתור מעצבים יכולים לעשות כדי להגיע למשרות הכי שוות בשוק, ו/או להשיג את הלקוחות שאנחנו באמת רוצים.?שיווק עצמי, זה נושא מאוד מורכב...קשה לנו בתור מעצבים לשווק את עצמנו ולספר על היכולות שלנו וכמה שאנחנו טובים...אבל לא חייבים לעשות רק קמפיינים ופרסומות בעשרות אלפי שקלים כדי לשווק את עצמנו, יש עוד דרכים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות כבר עכשיו!שגיא שרייבר הוזמן על ידי "סטרטאפ דיזיינרז" להעביר וובינר שבו הציג המון טיפים וכלים פרקטיים על איך אנחנו בתור מעצבים יכולים לשווק את עצמנו, מבלי שאף אחד ירגיש!אז תביאו מחברת / דף לרשום עליו סייד נוטס, כי אחרי הסרטון הזה, השם שלכם בתעשייה והקריירה שלכם רק הולכים לצמוח.
Pixel Perfect | Sagi Shrieber
An Introduction to AR and VR product design
Emerging technologies like VR and AR offer exciting new opportunities for UX designers, and plenty of new challenges too. In this presentation, Aaron explains the current state of VR and AR, why now is a great time for designers to jump in, and how to get started — even if you've only designed 2D products before. Get to know Aaron!
Aaron is a product designer with an avid interest in spatial computing. He led growth design at Oculus for several years where he helped launch Oculus Go and Oculus Quest. He is currently an independent UX design contractor for teams at Facebook Reality Labs, the group that encompasses all of Facebook's VR and AR product initiatives. When not sitting in front of a screen, Aaron enjoys hiking and biking together with his wife around the Seattle area where they live.
Startup Designers
What is Service Design? a case study from an Australian tech biz
There is so much to learn from the real successes (and brilliant failures) as Service Design is implemented across the business, government, and non-profit sectors.In this event - Yoni will share a case study from an Australian SaaS company where he helped take a fresh look at invoicing from inside the organization and out.Get to know Yoni!Jonathan 'Yoni' Steingiesser is the Head of Design at Property Finder in Dubai where he divides his time between leading the design team, design strategy, customer research, and service design improvements. Yoni brings a hefty combination of technical skills, creative vision, and innovative thinking to every initiative he directs.With over 16 years of design experience in startups, retail, tech, nonprofit, mining, government, and education sectors, Yoni has fostered a passion for design innovation and continuous improvement through operationalizing design and research practices. Yoni has advised startups in San Francisco, Dubai, Perth, Melbourne, and Sydney. He is the founder of the Human Centre Design UAE Meetup and co-organizer of Service Design Perth and UX Melbourne Meetups in Australia.Born in Kibbutz Bror Chayil in the Negev to Brazilian parents, Yoni is a trilingual third culture kid who enjoys spending time with his family, playing football, and building communities.
Startup Designers
לשים את הרגל בדלת - טיפים לראיונות עבודה
מתחילים לחפש עבודה? הלכתם לאיבוד בתהליכי גיוס ארוכים והמון ראיונות?
בהרצאה יאיר יעשה לכם קצת סדר בשלבים השונים ומה הם בוחנים, הוא ישתף טיפים רלוונטים ויסביר כיצד כדאי להתכונן אליהם.
יאיר ידבר על איך להגיע מוכנים לתהליך, כיצד לייצג את עצמנו בצורה טובה, ומה צריך לדעת על החברה שמראיינת אותו.
עוד על יאיר:
הי, אני יאיר. מנהל צוות העיצוב של אז׳ור (הענן) במיקרוסופט ישראל.
הצוות שלנו עובד עם 6 צוותי מוצר שונים אשר מפתחים מוצרים שונים הקשורים לפתרון הענן של מיקרוסופט ופונים בעיקר למפתחים ואנשיי הפיתוח. בשנה וחצי האחרונות גדלנו משלושה מעצבים לשמונה וגיוס מעצבים הפך להיות חלק משמעותי בתפקיד שלי.
חוץ מזה אני גם אבא לשלושה ילדים וגר בתל אביב
Startup Designers
Living by Design
Hasan Will be sharing some stories, notes, and reflections from a journey of a life-long designer, then he'll touch a little on some cultural and behavioral aspects of design and finish with some thoughts on our greater role as designers.
About Hasan:
Hasan is a multidisciplinary passionate about technology, design, and social innovation. He sold his first application while in high school, worked for several tech startups, and founded two social initiatives (hasoub.org & ibtekar.org). His work was featured on global and local forums, including Forbes magazine, TEDx, Al-Jazeera, OneYoungWorld, Stanford AMENDS, TheMarker, and others. Hasan has a B.A in communication from IDC-Herzliya and an MBA from the Technion. Today he works as a product manager at Microsoft, leads the strategy and innovation of Hasoub, and advises several startups and social initiatives.
Startup Designers
Leading without directs
רוב המעצבים אינם מנהלים (שזה דבר טוב, אחרת היה הרבה פחות עיצוב והרבה יותר פגישות). אך משום מה הרבה מעצבות ומעצבים מאמינים שהם לא יוכלו להשפיע על החלטות גדולות בארגון עד שיגיעו לתפקיד ניהולי. אך האם באמת צריך את התואר ׳מנהלת׳ לפני השם בכדי לייצר ולהגשים חזון עיצובי?בהרצאה זאת אנסה לשכנע אתכם ששינויים אירגוניים יכולים להגיע מכל מקום, אדבר על הכלים הנחוצים בכדי להפוך למנהיג עיצובי, ואפרק את השיטה ליצירת שינוי אירגוני שלב אחר שלב מרעיון ועד ביצוע.על עמרי דביר:עמרי הוא מנהל עיצוב, מנטור ודובר (ואבא!). ב3 השנים האחרונות הוא מנהל את צוות העיצוב של קורטנה במייקרוסופט ישראל, שבונים מוצרים מבוססי אינטליגנציה מלאכותית. כשעמרי מסיים לשלוח אימיילים ולשחק עם הבנות בגינה הוא אוהב לחלוק את הניסיון והלמידה שלו בהרצאות ופודקאסטים, ומנסה לעזור למעצבות ומעצבים צעירים לפתח את הקריירה שלהם.
Startup Designers
מפגש שאלות עם ליאור פרנקל על מעצבים והעולם החדש
תקופת הקורונה לא היתה כמו שום דבר שהכרנו קודם. מקומות עבודה נסגרו, מעצבים רבים ומנוסים נאלצו לחפש עבודה במפתיע, וכמעט כולנו התבקשנו בן רגע להפוך את כל שגרת חיינו על מנת לעבוד מהבית.
לעבוד מהבית. כל יום. עם הילדים/החיות/השכנים הרועשים ותוך כדי שמי שגר איתכם בבית עושה בדיוק שיחת זום וצועק ״שומעים אותי??״ כל כמה דקות.
זה לא קל. אבל זו גם הזדמנות מדהימה לשינוי שישפיע על כל עתיד העבודה שלנו.
אז מה אנחנו צריכים לדעת כמעצבים ויוצרים על התקופה הזו? מה יעזור לנו להיות יותר פרודקטיביים? איך אנחנו יכולים לצאת מהקורונה חזקים יותר ואיך אנחנו מקדמים את הקריירה שלנו בתהליך?
במפגש דיברנו עם ליאור פרנקל - האיש והעולם החדש - על כל השאלות האלה.
עוד על ליאור:
אהלן, אני ליאור, שותף בחברת ג׳ולט - בית הספר של העולם החדש. אני מנהל שם את חטיבות המוצר, הפיתוח, והלמידה. עד לפני מספר שנים הייתי מנכ״ל-שותף ב-nuSchool - שהיה בית ספר למעצבים פרילנסרים מכל העולם, ובמקביל גם ניהלתי פרויקטים ללקוחות כפרילנס בעצמי - ועבדתי עם מעצבים פרילנסרים כפרויקטורים - מניו-יורק, וושינגטון, וורשה, הודו, וכמובן גם מישראל.
אני גם מוביל את הפודקאסט של פופקורן - על מסלולי קריירה מעניינים ועולם העבודה המתעדכן
Startup Designers
Branding for product designers
Personal Branding is one of the most important investments you can make for yourself and your business. Dot Lung will share her personal branding secrets that have kept her 6-figure freelance business thriving from one global 2008 recession till today’s 2020 pandemic. Join the Mother of Social Dragons for a session on “Personal Branding, more than just pretty colors and a logo”
Startup Designers
טעויות נפוצות במחקר משתמשים ואיך להימנע מהן
העובדה ש-מעל95% מהסטארטאפים נכשלים היא סוד גלוי.
סודות פחות גלויים הם שלפחות 50% מהפרויקטים בחברות טכנולוגיות נכשלים, ו- 80% מהפיצ'רים לא זוכים כמעט להיות בשימוש.
אחת הסיבות הבולטות לכך היא כי הרבה פעמים המוצר, השירות או הפיצ'ר שפיתחנו לא רלוונטים עבור המשתמשים שלנו.
בשנים האחרונות, המודעות לחשיבות של מחקר משתמשים עלתה בצורה משמעותית, מתוך הבנה שמחקר משתמשים יכול למנוע מצב בו אנו מפתחים מוצרים שלא מתאימים למשתמשים עבורם נוצרו. יחד עם זאת, מחקר שנעשה בצורה לא נכונה יכול להוביל למסקנות שגויות ולפגוע בתהליך קבלת ההחלטות.
בוובינר נדבר על טעויות נפוצות במחקר משתמשים ואיך להימנע מהן, ונכיר כלים פרקטיים שיעזרו לנו להבין מה משתמשים באמת צריכים (להבדיל מ"רוצים"), אפילו בלי לשאול אותם. עוד על יעל:
עוסקת במחקר שוק ומחקר משתמשים מזה כ-7 שנים. יעל עובדת עם חברות, ארגונים, וסטארטאפים ומסייעת להם לייצר תובנות לגבי הצרכים והמוטיבציות של המשתמשים שלהם, תוך שימוש בשיטות וטכניקות מחקר שונות ותוך יישום עקרונות של Lean Research.
יעל היא גם המייסדת של FitMyTime -
מרקטפלייס המחבר בין מדריכי יוגה ופילאטיס מכל העולם לבין מתאמנים למטרת אימון אישי וקבוצתי אונליין.
Startup Designers
yea, well, that's just like your opinion, man
"ישנם שני דברים בעולם, מדע ודעות – הראשון מקדם ידע, השני מקדם בורות"היפוקרטס, אבי הרפואה המערבית – 460 לפנה"ס – 370 לפנה"ס.אתה מכיר את זה, אתה מכריז ברוב חוצות "מחר חדר כושר/דיאטה/התעמלות/הוסף-מחק את המיותר". גם את, מכריזה לכל מי שרק יקשיב שמחר "קורס חדש / מתחילה סוף סוף את הפרויקט / מתקנת את הפורטפוליו / מחקי-הוסיפי את המיותר".ואז, יום חדש, מלא מוטיבציה, ולמרבה החוסר הפתעה, לא קורה כלום ושום דבר.זה קורה לנו בתכנונים, זה קורה שאנחנו רוצים להתנהג לפי ערך מסוים ולא מצליחים, זה קורה כשאנחנו מאמינים במשהו אחד ועושים משהו אחר. זה הפער בין הדעות להתנהגות.בעוד הפער הזה בחיי היום יום הוא מציק ולעיתים מפריע מאוד, באפיון חוויית משתמש הוא עלול להיות הרסני.בהרצאה נעבור על תיאוריות התנהגותיות המנסות לגשר על הפער התהומי בין דעה להתנהגות ונלמד מתודולוגיות אשר יעזרו לנו לנבא את ההתנהגויות של המשתמשים שלנו אל מול המערכת, במקום לשאול לדעתם.נשמע מדהים? חכו שתשמעו עוד על עופר:ד"ר בפסיכולוגיה קוגניטיבית מאוניברסיטת ת"א.המנהל האקדמי והיוצר של התוכנית ללימודי חווית משתמש של אוניברסיטת חיפה לימודי המשך עם קורסים בת"א, בחיפה ואון ליין למתחילים ולמתקדמים.מומחה בתהליכי קשב, עיבוד מידע ויזואלי, רגשות וכלכלה התנהגותית.בעל 13 שנות ניסיון כמאפיין מערכות מורכבות.מחבר הספר: Interaction Psychology: Human Experienceבעל 20 שנות ניסיון בהדרכה והוראה.מרצה לתואר ראשון בפסיכולוגיה במסלול אינטראקציית אדם-מחשב באקדמית ת"א יפו.מייסד ובעלים של UXer – אפיון, ייעוץ והדרכת חוויית משתמש.
Startup Designers
דאטה ויז - איך לספר את הסיפור של המספרים שלכם
דאטה ויז - איך לספר את הסיפור של המספרים שלכם
יצירת סיפור טוב מבוסס נתונים הוא תהליך מורכב - דורש הבנה בעבודה עם דאטה מצד אחד ויכולת איפיון ומציאת פתרונות ויזואלים מהצד השני. לדעת להפוך את טבלת האקסל לסיפור פשוט וברור ומדויק עבור המשתמשים שלנו היא אתגר לא פשוט, בעיקר לאלו מאיתנו שבאים מהעולם הויזואלי ולא מעולם המספרים.
:בהרצאה אציג את תהליך העבודה שלי על הדוח הפינטק השנתי שעבדתי עליו עם צוות האנליסטים והפיתוחשל חברת
Start-Up nation Central
אני אדבר על כמה מהאתגרים שעמדו בפנינו וכיצד פתרנו אותם - צבעוניות, בחירת גרפים מתאימים לדאטה ועוד.
לינק לדוח:
https://finder.startupnationcentral.org/reports/fintech/2019 על הדס:
מעצבת דאטה ויזואליזיישן, מרצה, יועצת ויזמת.
מקימה ומנהלת קהילת Data Visualization Israel
ובעלת סטודיו הדס שיזפ - דאטה ויז.
מומחית בתרגום נתונים לסיפורים ויזואלים ברורים, פשוטים וממוקדים עבור המשתמשים. עם תארים בתקשורת חזותית ופסיכולוגיה, היא מבינה גם את הצרכים של המשתמש וגם את הפתרונות הויזואליים המתאימים. בתפקידה האחרון הובילה את תחום הדאטה ויז וה-חווית משתמש בגיקטיים, שם עסקה בהצגתם של המספרים מאחורי תעשיית ההייטק והסטארטאפים הישראלית בשיתוף עם מחלקת המחקר של החברה. כיום היא משמשת כמעצבת ויועצת בתחום הדאטה ויזואלייזיישן עבור חברות וארגונים מרכזיים באקוסיסטם, חברת וועדה ב-Data Visualization Society
הפועלת ברחבי העולם ומעבירה הרצאות וסדנאות הכשרה בתחום.
Startup Designers
מפגש שאלות ותשובות על בניית מותג אישי באינסטגרם
אינסטגרם נהפך לחלק משמעותי מהחיים המקצועיים שלנו. בין אם אנחנו שמה בשביל לייצר אסטים לחברה שבה אנחנו עובדים, או אם זה בשביל לקדם את עצמנו ואת המוצג שהוא אנחנו - אינסטגרם הוא כלי עבודה למעצבים לכל דבר.
במפגש שאלות ותשובות הקרוב, אירה חרקובסקי דותן, מנהלת קבוצת אינסטגרם ישראל ושם דבר בתחום הקידום בדיגיטל - תבוא לענות לנו על השאלות ולעזור לנו להשתפר ביחד!
*המפגש מיועד לאנשים עם היכרות בפלטפורמה ולא לאנשים שאין להם היכרות בסיסית עם אינסטגרם. אם אתם מרגישים שאתם צריכים תזכורת או חיזוק, אירה דאגה לצרף לנו להקלטה לשיעור דיגיטלי שהיא מעבירה על אינסטגרם שעובר על כ---ל הבסיס,
ממש מומלץ לצפייה לפני הסשן שאלות שלנו:
https://youtu.be/n6TC1U5VCY4
Startup Designers
כיצד לאפיין ולהעביר סדנאות קריאייטיב וקבלת החלטות
דמיינו לעצמכם שהגיעה העת בה אתם חייבים, פשוט חייבים, לקחת כמה החלטות חשובות בנוגע למוצר שלכם.
אתם לא רוצים להחליט לבד, אז אתם מכנסים את מיטב המוחות ל…. ישיבה. ואחריה עוד אחת, ואולי עוד אחת, וכרגיל, אותם אנשים מדברים, אותן החלטות נעשות (אם נעשות) ואתם חוזרים לדפוסי האפיון המוכרים והנוחים שלכם.
אבל … יש דרך אחרת. ולא חייבים לצאת לספרינט של חמישה ימים, או אפילו של יום, כדי להוציא מעצמכם ומהצוות שלכם יצירתיות ודרכי מחשבה אחרות. דרושות רק שעה שעתיים, ותוכנית.
בהרצאה זאת אספר לכם מה למדתי מ50+ סדנאות קריאייטיב שהעברתי בשנים האחרונות. אתן לכם דפוסי פעולה וכלי הפעלה שיחלצו יצירתיות מהצוות שלכם ויהפכו את הישיבות המשמימות לסדנאות אפקטיביות של קריאייטיביות וקבלת החלטות. תכירו את המרצה שלנו!
מכירים את דורי?
דורי אדר, מעצב משחקים, מרצה ומקים בית הספר לעיצוב משחקים Hands on Games. דורי עובד בתעשיית המשחקים משנת 2012 בתפקידי קריאייטיב שונים. כיום הוא מלמד עיצוב ופיתח משחקים בHands on Games ועובד עם חברות גדולות וקטנות על המוצרים המשחקיים שלהם. כמפתח משחקים עצמאי דורי מפתח משחקים פוליטיים.
הוא הציג את עבודותיו בפצ'ה קוצ'ה, Tedx, Casual Connect ומעל במות נוספות.
Startup Designers
בינה מלאכותית עם בעית אנושיות
בינה מלאכותית היא חלק ניכר מחיי השגרה של כולנו.
האם יום אחד נתעורר לעולם שבו בינה מלאכותית גזענית ושוביניסטית תשלוט בחיינו?
אחת מתופעות הלוואי של חיקוי תהליכי חשיבה אנושיים על ידי בינה מלאכותית, היא הטיות שונות.
הטיות יכולות להגביר את הדיוק של מערכות כאלו, אבל באותה נשימה הן גם מהדהדות את חוסר הגיוון ומדגישות את עליונותן של קבוצות חברתיות מסויימות על פני אחרות.
בהרצאה שלי אתייחס להטיות השונות שמתרחשות בעולם הטכנולוגיה והפסיכולוגיה ואציג את הקו העדין והמתעתע שביניהן.
הכירו את איה:
היוש, אני איה בורשטיין בן אהרון, אני מאפיינת וחוקרת חווית משתמש ברד אינטראקטיב- אנחנו סטודיו לתכנון ופיתוח של מוצרים ושירותים דיגיטליים. אנחנו עוזרים לחברות וסטארטאפים בארץ ובעולם והמומחיות שלנו היא לעשות את זה באמצעות דיזיין ספרינטס
Startup Designers
Q&A With Pablo Stanley!
Pablo Stanley is the person who does it all and one of our biggest inspirations here at the Startup Designers community.
In this upcoming event, we'll get to ask Pablo all of our most pressing questions to learn from his unbelievably vast experience.
More about Pablo:
He is a cofounder at Blush and a staff designer at Lyft. Previously co-founder of Carbon Health, and lead designer at InVision. He gives talks and workshops on product design, animation, illustration systems, storytelling, accessibility, behavioral economics, challenges, comics, and more.
Pablo has a YouTube channel called Sketch Together where he shares design tutorials, live streams, critiques, and random stuff. He also hosts different podcasts, including “Diseño Cha Cha Cha.” He's the doodler behind Avataaars, Humaaans, Open Doodles, Bottts, and Buttsss. And a writer and illustrator of “The Design Team,” a comic series that follows the lives of designers.
Startup Designers
מחקר HCI, מחקר UX, ושינויים בתפקידי הUX והפרודקט
מהו תחום המחקר של HCI באקדמיה בעולם?
איך זה מתחבר לעולמות הUX, עיצוב אינטראקציה, ועיצוב טכנולוגיות חדשניות?
מה השינויים שעולם הUX עובר בחברות המובילות בעולם,
בדגש על החיבור וההפרדה בין צוותי UX, UI, ותפקידי הפרודקט? הכירו את אורן:
ד"ר אורן צוקרמן, בוגר מעבדת המדיה של MIT, ראש תוכנית תואר שני בHCI ומנהל המעבדה לחדשנות במדיה במרכז הבינתחומי הרצליה, חוקר ומרצה בתחומי אינטראקציית אדם-מחשב בדגש על אינטראקציה פיזית-דיגיטלית בין אדם לאובייקטים חכמים.
Startup Designers
איך לבנות ביטחון קריאטיבי באמצעות soft skills?
הרבה מעצבים מסיימים את הלימודים ונזרקים לעולם האמיתי. שם הם מגלים שלהיות מעצב טוב זה לא מספיק.
ההרצאה מאפשרת למעצבים בכל רמות הסניוריטי, להשתמש ביכולות "הרכות" שלהם כדי לבנות ביטחון בעצמם.
נדבר על היתרונות היחסיים של מעצבים בחברה, נבחן כיצד אפשר לזהות יכולות "רכות" בעצמך, ונמנף את יתרונות החשיבה הקריאטיבית כדי לבנות לעצמנו ביטחון ביצירה שלנו. עוד על אבירם:
אבירם פלג הוא מעצב בוגר בצלאל, בעל 15 שנות ניסיון בעיצוב ואיפיון מוצרים דיגיטליים, שימש כ-Head of Design & UX במספר חברות והוביל פרויקטים בהיקף בינלאומי, כמו כן הוא מכהן כראש מסלול "UX\UI" בלימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.
Startup Designers
לא רציונאלי ולא דיגיטלי: הפסיכולוגיה של חווית משתמש
אחד הלקחים המרכזיים של הכלכלה ההתנהגותית היא ההשפעה המכרעת שיש לסביבה על חיינו, בעידן שבו הסביבה הופכת להיות יותר ויותר דיגטלית הכח העצום הזה מתנקז אל ידיהם של אנשי חווית המשתמש - מעצבות ומאפיינים - אשר הופכים להיות בפועל ל"אדריכלי הבחירה" של חיינו. אלכס יספק הצצה אל אחורי הקלעים של מוצרים מעולים שהשכילו להתאים את עצמם למשתמש הלא רציונאלי ולהפיק מכך את מירב הערך לכל הצדדים.
עוד על אלכס:
אלכס הוא פסיכולוג ומומחה לכלכלה התנהגותית בעל נסיון עשיר בניהול מוצר ולמעלה מעשר שנות ייעוץ לחברות וצוותים ברחבי העולם.
מרצה, פובליציסט ומנטור. אלכס הוא שותף מייסד של "The Human Factor" ייעוץ.
Startup Designers
in app feedback: פידבק בזמן אמת
פידבק מהמשתמשים הוא אחד מהמרכיבים הכי חשובים למעצבים בתהליך העבודה. הקול של המשתמשים מאפשר לנו להבין האם אנחנו יוצרים חווית משתמש טובה, האם אנחנו קשובים להם והאם אנחנו עונים על הצורך או הקושי שלהם.
פידבק בתוך האפליקציה מאפשר לנו לאסוף מידע מן המשתמשים בכמות גדולה ועם קונטקסט לסביבת העבודה שלהם.
בהרצאה שיר תשתף בניסיון שלה בחווית הבנייה של פידבק בחברה גדולה ובקשיים שהיא נתקלה בהם. היא תציג בניית פידבק בצורה מובנת תוך כדי שמירה על מטודולוגיה ברורה מובילה ליצירת פידבק שמותאם למטרות המוגדרות ועוזר לצוות העיצוב להיות ממוקד יותר בשאילת שאלות. על שיר:
שיר היא מעצבת חוויית משתמש בוגרת המכון הטכנולוגי חולון. כיום היא עובדת כמעצב מוצר בכירה בחברת סיילספורס ולפני כן הובילה את העיצוב בחברת אובראופס.
בתחילת 2018 שיר הקימה את קהילת סטארטאפ דיזיינרז, קהילה של מעל 8,000 מעצבי חווית משתמש הכוללת מיטאפים חודשיים, תוכנית מנטורינג, סקרי שכר ועוד.
בשנת 2017 שיר נבחרה על-ידי מגזין גיקטייים לאחת מעשרת מעצבי האינטראקטיב המבטיחים בישראל.
בנוסף שיר מרצה במכון הטכונולוגי חולון, כותבת על עיצוב וחוויית משתמש וכושפת רמה 4 במבוכים ודרקונים.
Startup Designers
In-App Feedback איך לאסוף פידבק מהמשתמשים בזמן אמת
פידבק מהמשתמשים הוא אחד מהמרכיבים הכי חשובים למעצבים בתהליך העבודה. הקול של המשתמשים מאפשר לנו להבין האם אנחנו יוצרים חווית משתמש טובה, האם אנחנו קשובים להם והאם אנחנו עונים על הצורך או הקושי שלהם.
פידבק בתוך האפליקציה מאפשר לנו לאסוף מידע מן המשתמשים בכמות גדולה ועם קונטקסט לסביבת העבודה שלהם.
בהרצאה שיר תשתף בניסיון שלה בחווית הבנייה של פידבק בחברה גדולה ובקשיים שהיא נתקלה בהם. היא תציג בניית פידבק בצורה מובנת תוך כדי שמירה על מטודולוגיה ברורה מובילה ליצירת פידבק שמותאם למטרות המוגדרות ועוזר לצוות העיצוב להיות ממוקד יותר בשאילת שאלות. על שיר:
שיר היא מעצבת חוויית משתמש בוגרת המכון הטכנולוגי חולון. כיום היא עובדת כמעצב מוצר בכירה בחברת סיילספורס ולפני כן הובילה את העיצוב בחברת אובראופס.
בתחילת 2018 שיר הקימה את קהילת סטארטאפ דיזיינרז, קהילה של מעל 8,000 מעצבי חווית משתמש הכוללת מיטאפים חודשיים, תוכנית מנטורינג, סקרי שכר ועוד.
בשנת 2017 שיר נבחרה על-ידי מגזין גיקטייים לאחת מעשרת מעצבי האינטראקטיב המבטיחים בישראל.
בנוסף שיר מרצה במכון הטכונולוגי חולון, כותבת על עיצוב וחוויית משתמש וכושפת רמה 4 במבוכים ודרקונים.
Startup Designers
הכלי הסודי ליצירת מוצרים בינלאומים מוצלחים
אז, כיצד משפיעה תרבות על עיצוב מוצרים?
לכל אחד ואחת מאיתנו יש את ההיסטוריה, אישיות ואינטרסים ייחודיים שלו.
אבל אנחנו גם שייכים לקבוצות חברתיות עם חוקים מוסכמים שמגדירים את האינטראקציה בינינו - ולחוקים האלו קוראים ״תרבות״.
כמעצבים שעובדים לעיתים קרובות על מוצרים לשוק הגלובלי - האם אנחנו צריכים לטרוח בקשר לתרבות המשתמשים שלנו?
כיצד ההסתכלות על תרבות יכולה לעזור לנו לייצר מוצרים שמותאמים יותר לקהל היעד?
בהרצאה אסביר אלו אלמנטים בעיצוב מוצר עלולים להיות מושפעים מהטעיות תרבותיות,
ואשתף אתכם במודל מבוסס מחקר שיעזור לכם להתאים מוצרים לקהלים בינלאומים שונים בהצלחה.
עוד על נטי:
נטי עוסקת באפיון ועיצוב מוצר ב9 שנים האחרונות, במהלכן עבדה על מגוון מוצרים בעולמות האבטחה ופינטק בחברות גדולות וסטטארטפים.
כיום היא מובילה את העיצוב בחברת Buildots
ותורמת לקהילה במנטורינג של מעצבים צעירים והרצאות במיטאפים ובאקדמיה.
Startup Designers
Conversation Design Best Practices for Customer Support
According to DigitasLBi, 70% of customers will not use a bot again after a bad experience, and 60% of those customers also find bots to be rigid and artificial. This is not a coincidence. Poor conversation design leads to stilted, robotic bot dialogs that impede user trust and block adoption. This talk introduces the fundamentals of Conversation Design and transforms foundational linguistic research into actionable best practices that help enterprise customer support team leaders craft dialogs that follow natural patterns of service-related conversational behavior. The result is a helpful interaction that builds trust with users and increases CSAT. Examples of how to use these best practices in the Salesforce Einstein Bot Builder will be shown. More about our speaker:
Greg Bennett is Conversation Design Lead at Salesforce for voice and chat experiences. As a linguist, Greg focuses his work on empowering businesses to create chatbots that feel natural and helpful, build user trust, and meet customer expectations for conversational behavior. He specializes in tailoring Conversation Design for cross-cultural differences across channels and user populations, as well as how to effectively express personality or conversational style. His paper, “Conversational Style: Beyond the nuts and bolts of conversation,” was published in the Conversational UX volume of the Springer Human-Computer Interaction Series.
Startup Designers
A look into Unity3d - the game development engine
Unity3D הוא מנוע פיתוח המשחקים הפופלרי ביותר בעולם.
הוא יכול וצריך להיות נקודת מפגש מפרה למפתחים ולמעצבים.
לאחר שנערוך היכרות עם יוניטי, נלמד כיצד בנוי האדיטור ואת מרכיביו השונים. לאחר היכרת ראשוינת נצלול פנימה אל יכולות הVR/AR של המנוע, ונפתח אפליקציית AR בסיסית לאנדרואיד/ios.
Startup Designers
מפגש שאלות ותשובות על בניית קריירה, פיתוח אישי ועוד
אז למפגש הקרוב הזמנו את גל בשביל שיחלוק איתנו קצת מהקסם שלו. נדבר על הצלחה, קריירה, על סלילת דרך מקצועית, על פיתוח פרוייקטים אישיים ועל בניית שם לעצמכם. על גל:
After years working as a designer
and illustrator for startups, Gal quit his job to become an independent artist and to focus solely on his creative pursuits.
His artwork gained massive
exposure on social media where
he's cultivating an ever-growing community of artists and fans. https://galshir.com/about
Startup Designers
חוויות מעצבות קריירה
אילו צמתים מגיעים בקריירה? איך והאם תמיד אפשר לבחור נכון? בהרצאה אורית תספר על חוויות וצמתים, סיפורי הצלחה וכישלון, וגם לקחים ומסקנות שעיצבו את הקריירה שלה. יהיה מצחיק, מעניין ומועיל. :על אורית
אורית היא Full stack designer עם ניסיון של 15 שנים, שעבדה על מוצרים שהגיעו למליוני משתמשים. כיום היא עצמאית שמעצבת ומייעצת לסטרטאפים וחברות טכנולוגיות. במקביל לעיסוקה כמעצבת, היא גם הכשירה מעל ל-6,000 מעצבים בקורסים, ומרצה גם בכנסים ומיטאפים בתחום.
ב-2014 הקימה את קודזיינר, שבמסגרתה היא יוצרת תכנים למעצבים בעברית ובחינם, ושצמחה להיות בית ספר למעצבים, שבו היא וסגל אנשי מקצוע מכשירים את הדור הבא של מעצבי UX ומוצר.
Startup Designers
איך לשלב בדיקות שמישות ביום יום
בעבר, בדיקות שמישות נתפסו לי בתור ׳הפקה׳. בייחוד כפרילנסרית, כשתמיד מנסים לצמצם את העלויות של הפרוייקט, בדיקות שמישות הרגישו כסוג של ׳מותרות׳. עד שלפני שנה למדתי את הנושא והבנתי שזה לא חייב להיות מסובך ואפילו די נגיש. ומאז בדיקות שמישות הן מאסט מבחינתי בתהליך העבודה השוטף.
בהרצאה אני אסביר שלב אחרי שלב- למה, מתי ואיך עושים בדיקות שמישות. אז מי זו נטלי?:
נטלי היא מאפיינת, מעצבת ויזמית.
ייסדה ב-2010 את Best Designers Ever יחד עם סער גיל וכיום מנהלת את הסטודיו בעצמה.
מנחה סדנאות דיזיין ספרינט ומלווה חברות משלב הקונספט ועד לשלב ההטמעה. עבדה על מגוון של פרוייקטים מתחומים שונים: זיהוי פנים, מסחר בשוק ההון, קופה רושמת ועוד.
ב2017 הקימה יחד עם דניאל שטרנליכט מנוע חיפוש לצ׳טבוטים:
There is a bot for that
נהנית מכל אתגר גדול כקטן ומכל שלב בתהליך
Startup Designers
איך לשווק את עצמך גם אם אתה לא הטיפוס
כולנו ראינו איך אנשים מובכים ברשתות חברתיות מפוסטים מסויימים. אבל גם ראינו אנשים שצמחו באמצעותם למימדים מדהימים.
איך אנחנו יכולים לעשות לעצמנו שיווק כמעצבים - ולבנות מותג לעצמנו - מבלי שנרגיש סליזי? שגיא עשה את זה במשך שנים, ובעקבות השיווק העצמי שלו לא היה צריך לעבור מבחן בית אחד בחייו. נהפוכו - בכל מקום שהגיע אליו העריצו אותו וחיכו לבואו.
גם היום עם הסטודיו שלו - שגיא בונה על אותן שיטות בדיוק?
מהן אותן שיטות? ומה התפיסה של שגיא לגבי שיווק עצמי?
להרצאה הזאת כדאי לכם להגיע
שגיא הוא מעצב ויזם, המייסד של פיקסל פרפקט מגזין - בלוג העיצוב וחווית המשתמש הגדול בארץ.
הנה כמה עובדות שאולי לא ידעתם על שגיא:
1. שגיא התחיל את פיקסל פרפקט בעודו עובד על פרויקט הגמר בשנקר
2. חצי שנה אחרי פתיחת פיקסל פרפקט שגיא קיבל את ההצעה מפייבר להיות המעצב הראשון אינהאוס
3. אחרי פייבר - השותפים של שגיא לסטרטאפ מצאו אותו בדריבל, הסטרטאפ שנמכר בסוף לסימילרווב
4.שגיא מצא את דרכו לראיין מנהלים בכירים ודיירקטורים של עיצוב בפייסבוק, גוגל, אינטרקום, אירביאנבי ועוד וכך בו זמנית למד איך לנהל אופרציית עיצוב בסטרטאפ וגם בנה פודקאסט סופר פופולארי בחו"ל
5. שגיא העביר 3 הרצאות בסן פרנסיסקו, אחת בניו יורק ואחת באוקראינה.
אז איך עשה את כל אלו? בשיטות שהוא יסביר לנו בסשן...
Startup Designers
How learning to sell will make you a better designer
When you think about a salesperson, what is the first thing that comes to mind: the Wolf Of Wall Street? A post-army young adult selling 'magical' dead sea products? There are many misconceptions associated with this profession. But, what is the correlation between the skills achieved through success in sales, and design as a discipline?
In this meetup, I will share a personal account of how I transitioned from sales into design and the parallels I’ve learned across the two fields. We will also, dig into tangible takeaways that designers can learn from talented sales professions.
This talk is aimed at both aspiring designers and seasoned professionals.
Allie:
Starting her career in Silicon Valley and now living in Tel Aviv, Allie has spent the last several years designing products at companies such as LinkedIn, Booking.com and Microsoft. But did you know, she started her career in sales? Not many people do.
Allie has translated these skills into her work as a designer and is looking forward to sharing these humbling insights
Startup Designers
Visual productivity toolbox
איך עיצוב יכול לעזור לנו להיות יותר פרודוקטיבים? נדבר על טיפים שונים שיאפשרו עבודה יעילה (בעיקר בעבודה מהבית, אבל לא רק) ומבוססים על עולמות ויזואליים. איך אדום, מחסן שעולה על גדותיות ויותר משני מסכים יכולים לעזור לנו? נסביר דרך מחקרים ושורות תחתונות של המון ניסויים וטעויות .
עוד על לירון:
לירון לביא טורקניץ׳ היא מעצבת פונטים עצמאית ויזמית של עיצוב. בוגרת תואר ראשון בתקשורת חזותית ותואר שני בעיצוב פונטים מאונבריסטת רדינג באנגליה.לירון מעצבת פונטים רב-לשוניים ללקוחות שונים ולעצמה. בינם ערברית, מערכת כתב היברידית דו-לשונית המחברת בין עברית וערבית אשר הוצגה בין השאר במוזיאון העיצוב בלונדון ובTEDx וינה. בין יוזמותיה, פרויקט 52 רעיונות ובו מיילים שבועיים העוסקים בפרודוקטיביות, אקטיביות בעבודה וניהול פרויקטים מקבילים. היא מבלה הרבה מזמנה במטוסים בדרכה להעברת הרצאות וסדנאות רבות בארץ ובעולם.נוסף על כך, לירון מנהלת את תוכנית המנטורשיפ של קבוצת Alphabettes העולמית, יוזמת הגדה של פסח לילדים, מראיינת מעצבים, מלמדת טיפוגרפיה מארגנת כנסי עיצוב פונטים.
Startup Designers
Working in pajamas: Collaborative design work, from home.
נדון בשאלה כיצד ניתן לשלב בין פרודקטיביות לבין שפיות בזמן עבודה מרחוק עם צוות, מה כדאי לשמר וממה להזהר כדי שכולנו נוכל לצאת בחיוך מכל הסיפור הזה בסוף היום.
אז מי זה עודד?
עודד 'BGG' בנגיגי. (או כמו שכולם קוראים לו - ״בגג״)
קריאטיב דיירקטור ומעצב מוצר בכיר @ JoyTunes.
מומחה ב Interaction Design ובלייצר חוויות משתמש ייחודיות למוצרים דיגיטליים שמשלבים מכניקה משחקית מורכבת.
מלווה את ג׳ויטונס מעל -5 שנים במשימה ללמד את העולם לנגן.
בוגר בצלאל באנימציה ויוצר משחקי מחשב ומובייל אינדי זוכי פרסים.
חובב מושבע של תרמילאות וטיולים במדינות עולם שלישי.
Startup Designers
תכנון מסלול מחדש: תכנון קריירה ובניית תיק עבודות
במהלך ההרצאה נסקור את מקומות העבודה בהם נוכל להשתלב, נבין היכן אפשר ואפילו כדאי להתחיל ואיך אפשר להתקדם באמצעות תכנון מסלול נכון קדימה, באיזה פלטפורמות מומלץ לבנות תיק עבודות, איזה פרויקטים כדאי להציג ואיך מומלץ להציג את הפרויקט ולא פחות חשוב אם לא הכי....איך להציג את עצמנו.
על ניר:
ניר מנהל נטקראפט וסטודיו נטקראפט בElad systems, מנהל מקצועי בנטקראפט אקדמי, מרצה במכון הטכנולוגי חולון, יועץ אקדמי במשרד העבודה והרווחה, ויו״ר אגודת המעצבים הגרפיים. בעברו הקים ונהיל את צוות חווית המשתמש בחברת Amdocs והיה בעלים של סטודיו עצמאי. בהרצאה הקרובה ניר ישתף אותנו בתובנות שלו מליווי של מאות מעצבים חדשים בתחום ובאיך לבנות קורות חיים ותיק עבודות שיאפשרו לכם to get your foot in the door
Startup Designers
Design Systems- promoting perceptual change
כשמדברים על Design Systems חושבים בעיקר על ספריות רכיבים, עיצוב אחיד או עקרונות עיצוב. אבל Design Systems אינם רק הכלים או חוויית המשתמש, אלא גם ובעיקר האקו-סיסטם הארגוני שבו הם מתפתחים.
בהרצאה זו נבחן איך גישת "can do attitude" סללה את הדרך להטמעת Design System יחידה מסוגה בארגון גדול, ונראה איך המערכת השפיעה על החוויה של מליוני משתמשים מדי יום. אז מי זו דפנה?
דפנה החלה את דרכה המקצועית במטה העולמי של National Geographic, ולאחר שעבדה בסטארטאפים בארץ ובארה״ב, הצטרפה http://xn---wix-9uf.com/ כמעצבת מוצר.
בתקופת עבודתה ב-Wix לקחה חלק בהקמת דיזיין סיסטם ייחודי במינו בארגון, במקביל לעבודה על מוצרים שונים.
תמיד מסוקרנת מההקשרים שבין עיצוב להתנהגות אנושית וארגונית, וחובבת איור.
Startup Designers
Indistractable: How to Master the Skill of the Century
Nir Eyal is the author of Hooked: How to Build Habit-Forming Products and Indistractable: How to Control Your Attention and Choose Your Life.
Nir taught at the Stanford Graduate School of Business and Design School. He also sold two technology companies since 2003 and now help teams design more engaging products.
Startup Designers
The basics of writing about design
שיינה הייתה האחרונה בכיתה ללמוד לקרוא ומאז היא לא הפסיקה. היא הליד קופירייטרית של הייבוב וכרגע במקביל עובדת על בניית דזיין סיסטם. לפני הייבוב היא ניהלה את הבלוג של אינויז'ן והייתה מנהלת קהילה ותוכן של הנוסקול. היא מאוד אוהבת כלבים, שומר וברני סנדרס.
ההרצאה של שיינה תתנהל באנגלית, ובואו תשמעו מה יש לה להגיד לכם:
The gap between talking about design and writing a 700+ word blog post about design is massive. After editing hundreds of posts written by designers as the Managing Editor of the InVision blog, I’ll share the three learnings that are specific to designers learning to write: problems, solutions, and tips
Startup Designers