Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
איזון עבודה וחיים: איך עושים וואלאבאלה נכון
סביבת העבודה המודרנית מאפשרת חופש גדול בהרבה משקיבלו הדורות הקודמים, ובאותו זמן דורשת הרבה יותר מהזמן והריכוז שלנו. פגישות בערב, הודעות עבודה שמופיעות על הטלפון האישי, וניסיון נואש לעלות לפגישות וידאו כשהילדים מטפסים עלינו ברקע - מה היא הדרך הנכונה לייצר איזון בריא בין החיים הפרטיים לחיים המקצועיים? ההשראה השבועית: https://www.amazon.com/Iconic-Photographic-Tribute-Apple-Innovation/dp/098858171X

ראיון טוב
פרק 13 שחר כהן- איך נכון לתת פידבק
שחר כהן הוא מנטור מוכר ומוערך בעולמות ה-NLP, עם ניסיון רב בליווי אישי ומקצועי.
בפרק הזה הוא משתף אותנו ב־8 העקרונות החשובים שלדבריו הופכים פידבק לכלי משמעותי, מדויק ומקדם.
זו הזדמנות ללמוד איך לתת משוב בצורה כנה, אפקטיבית ומכבדת, גם בסביבות עבודה מורכבות.
פרק מומלץ במיוחד למי שמוביל, מלווה או פשוט רוצה לתקשר טוב יותר
בצוות.

Radio Button
ז'רגון מקצועי חלק ב: כל המילים שצריך להכיר
פרק 41
אי אפשר ללמוד שפה שלמה בשיעור אחד, אז הנה חלק ב׳ של ג׳רגון מקצועי. ומי שפספס את חלק א׳ מוזמן לחזור לפרק 25 ולהשלים חומר, שיעזור לפענח חלק מהמילים מהפרק הנוכחי. ההשראה השבועית: https://www.smartless.com/episodes/episode/25dc43d0/stephen-graham

ראיון טוב
פוליטיקה ארגונית: תככים ומזימות בחדרי הישיבות
בין שולחנות העבודה המתכווננים, בין חדרי הישיבות הממותגים, בין מקררי הארטיקים והמטבחונים - מסתתר עולם חבוי ומסתורי של פוליטיקה ארגונית. הוא שקוף לחלוטין, אך כשמתחילים לזהות אותו אפשר לראות את הכוחות הסודיים שמניעים אנשים, משפיעים על החלטות, וקובעים סדרי עולם משרדיים.

ראיון טוב
Master your career journey: The power of intentional growth
בפרק הזה שוחחנו על אחד הנושאים החשובים ביותר - הצמיחה האישית והמקצועית שלנו: למה חשוב לקחת על כך אחריות אישית מתוך בחירה, איך עושים את זה ברמה הפרקטית, ואיך כל זה מוביל לתחושת הצלחה, מסוגלות וסיפוק,
(בהשתתפות: אור פינס ואפרת רגב)

UX Stories | by Wix
פרק 37 - שיבוט חברי הצוות לסיעור מוחות 24/7 - סער גיל מארח את תום אבן
תום אבן בנה לעצמו פאנל של סוכנים בצ׳אט, שכל אחד מהם מדמה קול אחר בצוות שלו – טכנולוגיה, פרודקט, מרקטינג ואסטרטגיה.
הם תמיד זמינים, תמיד מגיבים בפרספקטיבה הייחודית שלהם, ויש גם סוכן מנחה שמוביל את הדיון ומוציא תובנות. דיברנו גם על מה קורה כשה-AI לא רק מייעץ – אלא גם מתחיל לבצע משימות בעצמו. בהמשך נפרסם גם את הפרומפטים ואת ההדגמות – כדי שתוכלו לנסות את זה בעצמכם.
.png)
Design Club
להיות שכיר או פרילנס? צורי נגד בר רחמים - ג'וניורקס
מה עדיף להיות – שכיר או פרילנסר?
בפרק החדש של ג'וניורקס הפכנו את הדילמה לשעשועון! עם בר רחמים בצד הפרילנס, וצורי בצד השכיר – שאלות טריוויה, שכנועים ודרמה מקצועית במיטבה טיקטים מול חשבוניות. פגישות 1:1 מול לקוחות עצמאיים. מי ינצח? מי יתבלבל? ומי יישאר בלי הטבות סוציאליות? מוזמנים להאזין ולצחוק, וכתבו לנו באיזה צד אתם

JUNIOREX
פרק 127 איילה נרושביץ׳ | לצמוח בדרך שלך - על בניית דרגות התפתחות במאנדיי
בפרק החדש של רדיו באטן, עדי לוין מארחת את איילה נרושביץ', ששימשה בשבע השנים האחרונות כ-Director of Product Design ב Monday ויצאה לאחרונה לדרך עצמאית.
הפרק עוסק בפיתוח דרגות מקצועיות (levels) במחלקת העיצוב של Monday כחלק מתהליך צמיחה ארגונית. איילה משתפת בתהליך שבאמצעותו החברה יצרה מסלול ברור להתקדמות בתוך תפקידים, כולל שינוי תחומי עיסוק תוך שמירה על אותו לבל - במטרה לשמור על עניין, מוטיבציה וצמיחה אישית.
הצורך בדרגות במחלקות העיצוב והמוצר הגיע ממחלקת הפיתוח. המודל שנבנה שם שימש כהשראה, והושקף גם למחלקות נוספות, מתוך מטרה לייצר שפה מקצועית אחידה ואיזון בין תפקידים בצוותים משולבים (מוצר, עיצוב, פיתוח).
איילה מדברת על האיזון החשוב הזה, במיוחד כשיש פער בין דרגות שונות בצוות - מצב שדורש לעיתים תמיכה כדי לשמור על תהליך עבודה בריא.
הפרק עוסק גם בשאלה האם מעצבים מתחילים עלולים להוביל לתוצאה פחות טובה במוצר?
התשובה של איילה מעודדת: לא בהכרח. מעצבים בתחילת הדרך מביאים איתם רעיונות חדשים, רעננות ויצירתיות.
לצורך הגדרת הדרגות בעיצוב, נעשה שימוש בשיטת PDP-Professional Development Plan, שהותאמה למעצבים מתוך המודל הקיים בפיתוח והיא כוללת קריטריונים כמו: יכולות מקצועיות (UX/UI), עבודה עם פידבק, שיתופי פעולה, הובלת פרויקטים והשפעה על תרבות הצוות.
בכל לבל יש אתגרים אחרים - בתחילת הדרך, למשל, קשה יותר לקבל פידבק או להוביל פרויקטים מקצה לקצה. כדי להתקדם, Monday יצרו טבלה המציגה מהם הכישורים או ההתנהגויות הנדרשות בכל דרגה, כולל תחומים כמו הבנת מטריקות עסקיות ולקיחת יוזמה.
וגם - איך יוזמה נתפסת בארגון לפני קבלת הטייטל? איילה מסבירה שבתחומי הסופט סקילס דווקא מעודדים לקחת יוזמה עוד לפני קבלת האחריות הפורמלית, בליווי מתאים.
פרק מרתק ומומלץ מאוד למובילי צוותים, למעצבים.ות מתחילים (ולא רק) שרוצים.ות להבין איך נראית התקדמות מבפנים, ולמי שחוקר את הקשר בין עיצוב לתרבות ארגונית.
עריכה: מרינה ברודסקי
האזנה נעימה 🎧

Radio Button
ברנד אישי: כשאתה הוא המוצר
כשאנחנו מדמיינים מותגים אנחנו לרוב חושבים על נייק, קוקה קולה, אפל. לפעמים אפשר להרחיב את המחשבה גם על בני אדם - טיילור סוויפט, ליידי גאגא, דונלד טראמפ. לכל אחד מאפיינים משלו, אופי משלו, ודרך שונה שאנחנו מרגישים כלפי אותו ברנד. ואומנם אנחנו לא כוכבי רוק או מותג בינלאומי, אבל גם לנו כאנשי מקצוע יש צורך בבניית מותג, שתעזור לתקשר לעולם מי אנחנו, במה אנחנו טובים, ואיך להרגיש כלפינו.

ראיון טוב
מאחורי הקלעים של תהליך גיוס (עם אורחת מיוחדת ליאור בארי ברטל) - איך גיוס נראה מהצד הש
פרק 37
העולם הפנימי של תהליך הגיוס נוטה להיות קופסה שחורה עבור מועמדים: אנחנו מנחשים, מסיקים, מנסים להבין את תהליך קבלת ההחלטות שקורה מאחורי הקלעים אי שם במחשכי הצוות המגייס. בכדי לשפוך קצת אור על מה קורה מהצד השני של שולחן הראיונות הזמנו את ליאור בארי ברטל, שתחלוק איתנו את סודות הגיוס מזוית של מישהי שמגייסת ברגעים אלה ממש.

ראיון טוב
יואיקס באקדמיה (עם אורח מיוחד דר. נמרוד דביר) - איך מדברים על חוויה באוניברסיטת מחקר
פרק 36
בעולם מקביל, שבו אימפקט נמדד במחקר ופרסומים מדעיים, גם מדברים על חווית משתמש. ובכדי להבין מה קורה ביקום הזה דיברנו עם דוקטור נמרוד דביר, מרצה וחוקר חוויה באוניברסיטת אולבני, ניו יורק. נמרוד, שסלל דרך לא קונבנציונלית לתוך עולם היואיקס, מספר על עבודת המחקר שלו סביב ׳מילים דביקות׳, ואיך בחירה נכונה של מילים יכולה להשפיע על התנהגות משתמשים.

ראיון טוב
פרק 36 - פאנל מומחים לייב בנושא דיזיין סיסטם - מיטאפ של קהילת דיזיין סיסטם ישראל
היה כיף להשתתף בפאנל מסכם במפגש של קהילת Design Systems Israel שהתקיים במשרדי Melio ✨ רותם דקל שאירגנה את המיטאפ פתחה את האירוע בהרצאה מעוררת השראה על נגישות בדיזיין סיסטם – נושא קריטי שכדאי לכל צוות עיצוב לקחת בחשבון. https://www.youtube.com/watch?v=WGtMcJAPKrs אחריה שמענו את מיכל כהן עם הרצאה מרתקת על כלי בינה מלאכותית שיכולים לעזור לנו ולייעל את העבודה בבניית דיזיין סיסטם. https://www.youtube.com/watch?v=2TrM8oPWGjU ולבסוף, פאנל סופר מעניין בהנחיית ארז רזניקוב, שבו דיברנו על אתגרים, פתרונות וחזון לעתיד. תודה רבה לשותפים לפאנל 🫶 📌 למי שרוצה להמשיך וללמוד על דיזיין סיסטמס – מוזמנים להיכנס לאתר שמרכז ידע בנושא DesignSystem.co.il תמצאו שם תשובות לשאלות נפוצות, קישורים לכלים שמייעלים את העבודה, ואפילו סדנה מוקלטת לצפייה חופשית שתלמד אתכם לבנות דיזיין סיסטם בפיגמה – שלב אחרי שלב. מוזמנים לשאול בתגובות כל שאלה שעדיין לא קיבלה מענה, או לשתף כלים שחייבים להיכנס לרשימה – נשמח ללמוד מכם!
.png)
Design Club
איך מוצאים עבודה - חלק ב' - תיק עבודות
יוני מוצא את עצמו במעמקי הגיהנום, מול השטן, עזאזל, ו… אבנר הדזיינר. כולם בוחנים דבר אחד בלבד: תיק העבודות שלו.
בפרק השני של הסדרה על מציאת עבודה, אנחנו צוללים לתוך השאלות שהכי מטרידות ג'וניורים:
איך בונים תיק עבודות שמרשים? מה לעשות אם אין לי ניסיון? והאם מיתוג זה נחשב UX (רמז: לא).
יחד עם דמויות מהשאול וטיפים מהחיים, הלל וצורי מסבירים מה חייב להיות בכל פורטפוליו – מהעמוד הראשי ועד לסיפור שמאחורי הפרויקטים, ואיך לייצר "מדליות" גם בלי ניסיון מקצועי.
פרק חובה לכל מי שרוצה להפוך את הגהינום הקרוי "חיפוש עבודה" למסע קצת יותר… מעוצב.

JUNIOREX
פרק 35 - למי אכפת מפיגמה? קרסר 2 צעדים קדימה - סער גיל מארח את ליטל פוריה
בפרקים הקודמים דיברנו על ווייב קודינג – גישה זורמת ואינטואיטיבית שבה העבודה עם קוד מרגישה כמו שיחה עם שותף חכם.
היום אנחנו לוקחים את זה צעד קדימה, עם סיפור שממחיש איך הגבולות בין עיצוב לפיתוח ממשיכים להיטשטש.
בפרק הזה אני מדבר עם ליטל, מעצבת מוצר שלא מזמן עשתה צעד לא שגרתי:
היא זנחה את פיגמה, כי היא גילתה שדווקא בתוך הקוד, דרך קרסר, היא מצליחה להשפיע יותר, להבין לעומק, ולעבוד באמת יחד עם הפיתוח. היא כותבת שאלות, מבינה בעיות, מציעה פתרונות – והכול קורה בתוך הסביבה של המתכנתים.
והתוצאה? שיתוף הפעולה בין עיצוב לפיתוח קפץ לרמה חדשה. פחות תרגומים, פחות חיכוכים – יותר הבנה משותפת. דרך הסיפור שלה נדבר על מה זה באמת קוד בווייב, איך נראה שיתוף פעולה בעידן של בינה פועלת, ולמה אולי הגיע הזמן שגם מעצבים יהיו חלק מתוך הקוד – לא רק סביבו.
.png)
Design Club
😮
לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו