Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
לעצב לחוויה אמפתית: הסיפור מאחורי ההצלחה של EliQ
עיצוב אמפתי חולל מהפכה בתעשיית המוצר בכך שהוא מאפשר למעצבים ולמנהלי מוצר להבין את המשתמשים והצרכים שלהם בצורה מדויקת יותר, מה שמוביל לפיתוח מוצרים טובים יותר. עיצוב זה מתמקד ברגש ובהבנת המשתמשים, תוך שימוש בהם ככלי להשגת מטרות פונקציונליות. בהרצאתה, מאיה תעסוק בדור הבא של עיצוב אמפתי, שבו הרגש הופך למטרה בפני עצמה ולא רק לאמצעי. היא תשתף את עבודתה עם EliQ ו-Intuition Robotics, שם יישמה גישה זו בפיתוח רובוט אמפתי המצליח לשפר את חייהם של אלפי קשישים בארה"ב, תוך בידול מ-Alexa ו-Cortana. מאיה תסביר כיצד הגישה הזו יכולה להוות כלי עוצמתי וחדשני בארגז הכלים של כל מעצב.

UXI Live
מעיין סגל | UXpert: איך הפכנו תהליך הרשמה מורכב לדיאלוג טבעי ואנושי
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
חיות מחמד זה כיף, אבל תהליך הרשמה בדיגיטל, ועוד לשירותי בריאות, יכול להיות מורכב ומאיים. בהרצאה הזאת סיפרה מעיין סגל מ-UXpert איך עקרונות דיזיין ומיקרו-קופי השתלבו לדיאלוג באתר של מרפאט (שירותי בריאות לחיות מחמד), ואיך למרות עולם התוכן המורכב - הם הפכו את תהליך הצעת הביטוח לכיפי, אישי, אמפתי, שקוף ומחבר
מיקרוקופים
Meet #36
המיטאפ כלל 3 הרצאות של עמרי דביר, צליל שטנדל חיים ולילך נווה: 1. איך לשפר את מערכת היחסים עם המנהל באמצעות חשיבה עיצובית עמרי דביר, Head of Product Design @Fairmatic2. היכרות עם שיטת העבודה של Continuous Discovery צליל שטנדל חיים, Product Design Team Lead @Yotpo3. עיצוב & Machine Learning על קצה המזלג לילך נווה, Product Designer @Booking

Startup Designers
נעה אופיר | PayBox: איך ולמה עדכנו את השפה עם השקת ה-Boxים
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
כל מוצר או מותג צריכים לעצור מדי פעם ולבדוק אם השפה עדיין משרתת אותם. זה נכון במיוחד כשהמוצר גדל ומתפתח וממלא תפקידים חדשים בחיי המשתמשים שלו. כשהחברה צומחת, נעשה גם מורכב יותר לשמור על סגנון כתיבה דומה אצל כולם ועל אחידות במינוח. פיצ׳רים חדשים הם הזדמנות מעולה לקבוע אחת ולתמיד גם טרמינולוגיה אחידה. בהרצאה הזאת סיפרה נעה אופיר מ-PayBox, איך הם עדכנו את השפה בהתאם למטרות המעודכנות שלהם, איך הכינו מונחון ארגוני להאחדת הטרמינולוגיה ואיך יישמו את כל זה בבוקסים ואפילו בתנאי השימוש
מיקרוקופים
רון יקר | monday.com: איך שילבנו בינה מלאכותית במשימת הכתיבה ובתהליך העבודה
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
רון יקר מ-monday.com הוא כותב יחיד בחברה, וברור שהוא לא יכול לכתוב הכול בעצמו. איזה מזל שהבינה המלאכותית בדיוק עברה קפיצת גדילה והשתלבה במגוון כלי כתיבה. בהרצאה הזאת סיפר רון למה ואיך התחיל צוות הדיזיין להשתמש בפרונטיטיוד, כלי לכתיבת UX עם בינה מלאכותית, איך לימדו את הכלי לכתוב בשפת הארגון, ואיך משלבים אותו בהדרגה בתהליכי העבודה
מיקרוקופים
עיצוב ממשקי AI בעולם הקוד - נמרוד אשכנזי
כמו עובד חדש שזקוק להיכרות עם הארגון כדי להפיק תוצרים איכותיים, גם AI זקוק לאונבורדינג והקשרים כדי לפעול באופן מיטבי. בהרצאה נדון בעיצוב ממשקי AI בתחום הקוד, הידוע כ-Developer Experience, ונבחן כיצד להתמודד עם אתגרים בעיצוב במרחב חדש שבו יש מעט מקורות השראה קיימים. כמו כן, נעסוק בשינוי תהליכי עבודה מסורתיים ובהתנגדויות האפשריות לשילוב כלי בינה מלאכותית, למרות הפוטנציאל הרב שהכלים הללו מציעים בשנים האחרונות.

Startup Designers
Startup Designers #35
בואו נדבר קצת על אותנטיות, מתי הייתה הפעם האחרונה שערערתם על מוסכמות והרגלים? ואם כבר בחרתם לערער, איך אתם מבטיחים קרקע כמה שיותר יציבה לפיתרון שלכם? ואיך בכלל עושים סדר בחוויות משתמש עמוסות פרטים? על כל אלו נשוחח במיטאפ הקרוב, אתם לא רוצים לפספס את זה! לאן נעלמה האותנטיות? בקי ברי בואו נתחיל לערער על הרגלים ומוסכמות שרכשנו בדרך. נדבר על רשתות חברתיות, צילום ופודקאסט. נלמד איך רשתות חברתיות השפיעו על התוכן שאנחנו מייצרים ולמה שום דבר כבר לא מרגיש אותנטי. נכיר סוג אחר של יוצרי תוכן שיוצרים בצורה קצת שונה ומחזירים את האותנטיות שחסרה לנו היום. אל תרוצו להיי פידליטי - דניאל ברש כמעצבים, כשאנחנו נדרשים לעצב חוויה, יש לנו נטייה לקפוץ משלב הבנת הבעיה הישר לתוכנות העיצוב כדי לקצר תהליכים. ואז, כשאנחנו נתקעים הרבה יותר קשה לנו לחזור אחורה. בזבזנו זמן בהזזת פיקסלים ולא השקענו מספיק מחשבה במוצר ובסיפור. בהרצאה אציג לכם את הפריימוורק שבו אני משתמש כשאני ניגש לעצב חוויה. הוא עוזר לי לבנות יסודות למוצר טוב ומדויק יותר, וכשאני מגיע לשלב העיצוב היי-פידליטי 80% מהעבודה כבר נעשתה. למצוא מחט בערימת שחת - איך לעשות סדר בחוויות משתמש עמוסות פרטים - שיר זלצברג חוויות משתמש של מערכות מורכבות, כוללות המון פרטים ופיצ׳רים שזמינים למגוון רחב של משתמשים. התוצאה היא הרבה פעמים סביבה קשה לניווט ותפעול. בהרצאה הקרובה, אחלוק כיצד ניגשנו לפרוייקט חדש בסיילספורס מתוך כוונה תחילה של הורדת עומס והנגשת החוויה לקהל יעד משתנה, ובאיזה שיטות השתמשנו על מנת לאפשר את זה

Startup Designers
F*ck the System
רבים ורבות מאיתנו, מעצבי ומעצבות מוצר, מרגישים שיש פחות ופחות מקום ליצירתיות בעבודה שלנו, ושעיצוב, מה לעשות, הוא לא אמנות. זה אולי נכון, ובכל זאת, אסור לנו לשכוח שאנשים מגיבים לעיצוב בצורה רגשית וזאת נקודת מפתח בעבודה שלנו, לצד הפונקציונליות. בהרצאה של בוב, נצא יחד למסע רב מהמורות, ובו נבחן ביחד את גבולות התעוזה, היצירתיות והמקום שלנו כיוצרים בתהליך.

UXI Live
גבולות העיצוב ב-Web מתרחבים: טכנולוגיות חדשות שייקחו אתכם רחוק
דרך הצגת case study של פיתוח האתר brain.space ודוגמאות מאתרים רבים נוספים, יספר אסף כיצד הופכות טכנולוגיות תלת-מימד ואנימציה ליותר ויותר זמינות, מלהיבות ופשוטות לשימוש. אסף יסביר בהרצאה כיצד ספריות וכלים מודרניים של תלת-מימד כמו three.js ו-Spline ושל אנימציה כמו GSAP, פותחות את הדלת לדיזיינרז ליצור עיצובים עדכניים. כדי לפתוח לכולנו את התיאבון, הוא יציג דוגמאות של עיצובים מעוררי השראה שנוצרו בעזרת ספריות אלו ואחרות.

UXI Live
למה דווקא הקשבה ליוזרים מבוגרים יכולה ליצור אימפקט?
את מי אנחנו מדמיינים כשאנחנו חושבים על היוזרים שלנו? בדרך כלל לא על משתמשים מעל גיל 60. מיכל גילתה, שיש הרבה סיבות דווקא כן להסתכל על יוזרים אלו ולא רק מבחינת הביזנס. בהרצאתה מיכל תציג 3 מקרים שבהם המפגש עם קהל מבוגר הפתיע ויצר עבור המוצר הזדמנויות חדשות שלא היו שם קודם – לא רק עם הקהל המבוגר אלא עם כלל המשתמשים. היא תשתף כיצד, מהנסיון שלה, מחקר על קבוצה שנוטה לנטוש יותר יכול לעזור לנו ללמוד על המוצר ועל היכן ניתן לייצר אימפקט.

UXI Live
מעצבים בחזית: כשעיצוב הופך לכלי מכריע בהנגשת עובדות ומידע
מי אמר שלעצב נתונים זה משעמם? אנחנו חיים בעולם שבו המידע מציף אותנו בכמויות אדירות ומכל מקום. היוזרים צמאים שנעשה להם סדר ולכן לעיצוב המידע יש כוח. חוויית משתמש טובה הנוצרת באמצעות חשיבה יצירתית יכולה לגרום לנתונים מורכבים ולמידע רב להיות מעניינים, מובנים ונגישים, כך שהיוזר ירצה לצרוך אותם ולהתעניין בהם. בהרצאה מקס ישתף מניסיונו בהנגשת הדאטה בתקופת המלחמה, החל מבניית תהליכי חשיבה, דרך בחירה נכונה של כלים עיצוביים ועד ליצירת חוויה מתאימה אשר הובילה לאימפקט ב-traffic וב-engagement.

UXI Live
להמציא את הפיצ'ר מחדש? לפעמים זה הכי טוב עבור המשתמשים
זה קורה לכולנו- חשבנו, חקרנו, מצאנו פתרון מקורי, עיצבנו ואנחנו מרוצים מהתוצאה. ואז, הפיצ׳ר פוגש לראשונה את המשתמשים, ו…הם לא מצליחים להשתמש בו, או לפחות לא כמו שחשבנו. בהרצאה מעין תדבר על המהפך שעשתה ב-OneStep, סטארטאפ העוסק ב-motion analysis, לפיצ'ר הכי חשוב במוצר, שנחל כשלון חרוץ כשפגש משתמשים בפעם הראשונה. מעין תציג את הקשיים והאתגרים שעמדו בפניה בזיהוי הכשלים, ואת הפתרונות שמצאה והביאו לשינוי דרמטי באחוזי ההצלחה של המשתמשים. היא תספר על הקושי לשחרר רגשית ומנטלית מהקיים והמוכר, ועל הדרך שבה הגיעה לפריצת דרך מחשבתית שהביאה לשינוי עמוק במוצר.

UXI Live
העיקר הכוונה: לקחים שלמדנו מתהליך עיצוב למשתמשים עם Low Intent
ההרצאה תעסוק במסע של נעמה והצוות שלה ב-Taboola News להפיכת משתמשים לא מעורבים, אשר לא בחרו במוצר (בעלי "Low Intent"), למשתמשים בעלי כוונה ומעורבות גבוהה. נעמה תציג דוגמאות קונקרטיות מתהליך הלמידה שהובילה, כולל כאלו שלא הזיזו את המחט. היא תספר גם כיצד המעבר מחוויית משתמש מפסיבית לאקטיבית הוביל להצלחה ושיפור משמעותי של כלל מדדי ה-engagement. נעמה תדגים גם את המורכבות של הסתמכות על בדיקות משתמשים, בהתמודדות עם low-intent users ואת ההשפעה שיש לכך הן ברמת העיצוב והן בתהליך הוולידציה.

UXI Live
פוש איט: התראות והשפעתן על בריאותם הדיגיטלית של משתמשים
צוות מחקר ב-Google בחן את השפעת התראות על רווחת משתמשים. המחקר התמקד בשלושה מוצרים ספציפיים: Google Photos, Google Search, ו-Google Maps. מטרת המחקר היתה חיפוש שיטות מדידה אוניברסליות להשפעת התראות על כלל המשתמשים ופיתוח כלים לשיפור הרווחה הדיגיטלית שלהם, במטרה לייצר חוויית התראות מיטבית. המחקר חשף את השפעתן של התראות על הדרך בה אנו מקבלים מידע, מתקשרים ומבצעים פעולות וגם את המחיר שאנחנו כמשתמשים משלמים – הן באופן מודע והן באופן לא מודע – כתוצאה מהן. בהרצאתה תציג דניאל כמה מהממצאים המרכזיים של המחקר ואת היתרונות והאתגרים שפגשה בעבודה על המחקר בצוות רב-תחומי, בארגון גדול (מאוד). כמו כן היא תציג את הגישה שלה בנושא ההתראות כחלק אינטגרלי מחוויית המשתמש בכל אפליקציה, בהשפעות הפסיכולוגיות והחברתיות של התראות על בריאותנו הנפשית והרגשית ובאחריות שלנו כמעצבי ומעצבות חוויית משתמש.

UXI Live
פערים ב-Design System? בשביל זה יש AI
דיזיינרז בונים היום בלגו שנקרא דיזיין סיסטם, אבל מה קורה כשחסר לנו חלק חשוב? בהרצאתה תציג שני תהליך עבודה שיטתי שיצרה, שמאפשר לצוותי המוצר לאפיין רכיבים חדשים בעזרת AI כך שיהיו תואמים את הדיזיין סיסטם ואת התשתית הפיתוחית. בנוסף היא תשתף ממצאים מרכזיים ממחקרים שניהלה על הדרכים בהן AI יכול להקל על ארגונים להרחיב את הדיזיין סיסטם שלהם, תוך שמירה על עקביות גבוהה.

UXI Live
מיתוג ככלי לעיצוב מוצר דיגיטלי מדויק עם נשמה
מיתוג הוא כלי עבודה אסטרטגי וחשוב בארגז הכלים של כל דיזיינר.ית. בהרצאתה תדבר עינת על הדרך בה חשיבה מיתוגית ויצירת חיבור רגשי למותג עוזרת לצאת מהקופסה ומסייעת במציאת פתרונות קריאטיביים לאורך כל שלבי הדיזיין. היא תדגים כיצד הבנה עמוקה ורגשית של המותג מובילה למוצר מקצועי, המדייק את יעדי הארגון. לתפיסתה, זה נכון גם אם מדובר במוצר B2B, אפליקציה, אתר, מערכת מורכבת או מוצר שקיים כבר שנים ואנו לוקחים אותו כמובן מאליו. עינת תשתף בהרצאה בהצלחות שחוותה וגם באתגרים, ובעיקר במציאת פתרונות מפתיעים לאורך כל תהליך העבודה.

UXI Live
משתמשים על הקצה: עיצוב מוצר להורים טריים
הרגע בו זוג צעיר הופך להורים הוא רגע מרגש מאין כמוהו. ההורות הטריה מביאה איתה אושר רב ואהבה גדולה לצד פחדים, מתחים ומעט מאוד שעות שינה. הורים רבים בוחרים להכניס לחדר התינוק טכנולוגיות שונות ככלי עזר בהתמודדות עם האתגרים הרבים של ההורות. Nanit יוצרת את אחת מהטכנולוגיות הללו: מצלמת מוניטור AI שמנטרת את נשימות התינוק, נותנת להורים מידע ואנליטיקה אודות התינוק, התפתחותו וסדר יומו ומאפשרת לצפות בו מכל מקום. סיון תדבר על האתגרים בעיצוב מוצר להורים טריים וכיצד המצב הרגשי והסיטואציה של חייהם השפיעו על אופן השימוש במוצר, לעיתים באופנים שלא צפו. היא תשתף מה קרה כשהרגיזו הורים חסרי שינה ולמה מעבר לחשיבה על שמישות חשוב מאוד גם לפעול ברגישות ומתוך מחשבה מעמיקה על רגש וקונטקסט.

UXI Live
😮
לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו